Sucuk diye sattılar içinden neler neler çıktı! Bakanlık 11 markayı ifşa etti
Sucuk diye sattılar içinden neler neler çıktı! Bakanlık 11 markayı ifşa etti
İçeriği Görüntüle

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, 12 Kasım 2025 Çarşamba günü Akdeniz açıklarında peş peşe dört deprem meydana geldi. En büyüğü 5.2 olmak üzere gerçekleşen depremler, yaklaşık yarım saat içinde art arda kaydedildi. Sarsıntılar, Türkiye’nin güney sahillerinde ve Kıbrıs çevresinde hissedildi.

İlk deprem saat 12.31’de 5,2 büyüklüğünde, 15,46 kilometre derinlikte meydana geldi. Bu sarsıntının ardından bölgede 12.36’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Paphos kentinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.
Kısa süre sonra sarsıntılar devam etti. 12.41’de 4,8 ve 12.59’da 4,2 büyüklüğünde iki deprem daha yaşandı. Art arda yaşanan depremler, bölge halkında tedirginliğe yol açtı.

AFAD: “Olumsuz bir ihbar bulunmuyor”

AFAD’dan yapılan ilk açıklamada, depremlerin deniz tabanında meydana geldiği ve şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği ifade edildi. Açıklamada, “Akdeniz açıklarında meydana gelen depremler sonrası ekiplerimiz bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir” denildi.

Yetkililer, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Uzmanlardan dikkat çeken uyarı: “Fay hattı yeniden hareketlendi”

Deprem uzmanları, Akdeniz ve Doğu Anadolu fay hatlarının uzun süredir birikmiş enerjiyle hareket halinde olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, “Son bir saat içinde meydana gelen çoklu depremler, bölgedeki tektonik gerilimin göstergesi” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Nadire Nur Temur