Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin, yönetmenlik gereği yaptırması gereken beceri eğitimi ve staj uygulamasında 5 özel Sağlık Meslek Lisesi'nden birine sağladığı avantajlar, diğer 4 okul yönetimini zor durumda bıraktı. 4 Okulun yöneticileri, konuyu Sağlık Bakanlığı ile Bimer'e götürmeye hazırlanıyor.
2013 yılında Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle özel sağlık meslek liselerinin hastanelerle staj ve beceri eğitimi sözleşmesi yapılmasının zorunlu hale getirildiğini söyleyen Özel Sağlık Meslek Lisesi Yöneticileri, "Kayseri'de bu işlem için 5 Sağlık Meslek Lisesi başvuru yaptı. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, paralel yapıya yakınlığı ile bilinen bir Sağlık Meslek Lisesi'ne 210 kontenjan sağlarken, diğer 4 liseye 94'er öğrenci kontenjanı sağlandı. Durum ortaya çıkınca kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Bunun yerine aynı kurumun 72 öğrencisine ATT, Acil Tıp Teknisyenliği eğitimi ve stajı verilmesi için de zemin hazırlanmıştır. Oysa bizim bu alanda yaptığımız başvurular ise geri çevrilmiştir. Biz 4 okulun yöneticileri, beceri eğitimi ve staja gönderdiğimiz öğrencilerin yemek giderlerini karşıladığımız halde bu kayırılan eğitim kurumunun geçen öğretim döneminden birikmiş 50 bin lira yemek parası bile hastane tarafından hala tahsil edilememiştir. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bu özel sağlık kurumunu her alanda kayırmakta, önünü açmaktadır. Bizlere ise her türlü engellemeyi reva görmektedir. Kaldı ki, bu 4 özel sağlık kurumunun bir tanesi de Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in oğluna aitti ve o da kayırılan okulun yapılanmasının paralel yapıyla ilişkili olduğunu kabul etmektedir" dedi.
4 Özel Sağlık Meslek Lisesi Yöneticisi, hazırladıkları ortak başvuru dilekçesini Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlığa bağlı Bimer'e göndererek uğradıkları haksızlıkları dile getirdiler, kendilerine yaşatılan sıkıntıları belgeleri ile bakanlığa sundular. [Haber Merkezi]