Kayseri Deniz Postası - Azim Deniz
Azimdeniz

 AzimdenizKocasinan Müftüsü Halil Uzun, yeni kurulan Türkiye diyanet vakfı Kocasinan Şubesi kadın kollarıyla beraber, Kocasinan bölgesindeki bazı semt marketlerine giderek, borcunu ödeyemeyen mağdur ailelerin borç defterlerini satın alıp, ailelerin borçlarını ödemişler.
Haberi böyle duyurunca, gayet güzel ama haberimizin konusu, iyilik güzellik değil, iyilik yapayım derken yapılan rezillik.

AzimdenizTapu dairesinde çalışan iki memur, vatandaşların devlete yatırması gereken harçları yatırtmayıp, kendi aralarında pay ettikleri gerekçesi ile açığa alındı.

Azimdeniz“Kamu malında, tüyü bitmemiş yetim hakkı var.  Bunu kimseye yedirmeyiz.” Bu cümleler AK Parti iktidara geldiğinden beri, bütün partililerin en çok sarf ettiği cümlelerden biri olmuştur.

azim denizAhmet Hasyüncü’nün, FETÖ kurumlarına desteklerini, bağlantılarını küçükte olsa aktarmaya çalışacağım.

Ahmet Hasyüncü’ye gelmeden önce,  uzun zamandır Hasyüncü’nün avukatlığını üstlenen Okan Yılmaz’dan bahsetmek isterim.

AzimdenizÜlkemizde, neredeyse, her gün bir hanımın yaşama hakkı elinden alınırken,
Kayseri’de avukat bir hanım, telefonla ölümüne tehdit edildi.

AzimdenizBölge adliyesi yapılmadan önce, icra daireleri adliye binasının bodrum katında idi. O dönem ki icra dairelerinden, avukatlar, vatandaşlar, aklınıza kim gelirse herkes şikâyetçi idi. Birçok usulsüzlükler yapılıyor, işler yürümüyordu. İcra satış ihaleleri, otoparklarda, vatandaşının evinin önünde… Yapılıyor, ihale çeteleri kimseyi ihalelere almıyordu.

AzimdenizKayseri ve Türkiye gündemine taşıdığımız Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalı villa parseli ihalesinde dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor.

AzimdenizHer hafta Cuma hutbesinde Cuma namazına katılan Müslümanlara dini konularda dikkat edilmesi gereken konular hakkında ayetlerden, hadislerden hareketle öğütlerve nasihatler verilir. Hutbenin sonunda ise Nahl Suresinin 90. ayeti  “Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi  emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” Bu ayetin Arapçası ve Türkçe meali Cuma namazına her hafta katılanların adeta ezberindedir. Peki anlamı bir kulağımızdan girip ötekinden çıkar mı?Yoksa bu ayette Allah’ın verdiği öğütlere uymaya gayret gösterir miyiz?

AzimdenizMerhaba sevgili okur;
Uzun bir süredir gündemde neler var, sizlere bu satırlardan aktaramıyordum…
Gözüme çarpan gündemdeki konuları sizlerle kısa kısa paylaşmak istiyorum.

AzimdenizSevgili okur; bazı yorumlarım ile yine karşınızdayım…

Türkiye’de ve Kayseri’deki gündemi kısa kısa değerlendirelim…

Size çok ama çok uzun bir köşe yazısı yazacağım!...

Web stemizde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Anladım