Yapay zekanın gün geçtikçe daha da yaygınlaşması ile dünya üzerinde geliştirilen uygulamaların yapay zekadan yararlanmasının artması üzerine ülkemizde de bu kapsamda çalışmalar duyulmaya başladı.

Buğrahan Zeki Kadak, Aşkın Temel ve Ahmet Bassime isimli üniversiteli 3 arkadaş geliştirdikleri ‘Yapay Zeka’ programı ile teknoloji dünyasında dikkat çekti.

Bakan Kacır, 'Nuri Demirağ'ın Önü Kesilmiş, Akamete Uğratılmış' Bakan Kacır, 'Nuri Demirağ'ın Önü Kesilmiş, Akamete Uğratılmış'

Geliştirdikleri uygulama sayesinde kısa sürede dijital ürünler elde etme olanağı sağlıyor.

Yapayzeka Uygulaması (1) (1)

Lise döneminden beri bu uygulama için çalıştıklarını ifade eden uygulama baş mimarı Buğrahan Zeki Kadak, “Biz üç arkadaş lise döneminden beri projeler üretiyorduk. Çeşitli yarışmalara katılıyorduk. Teknofest’e de çok katıldık. Bu projeleri biraz daha ticarileştirmek ve girişim odaklı çalışmalar yapmak istedik. Yapay zekanın gündemde olduğu dönemde yapay zeka uygulaması yaptık. Bunu internet üzerinden bazı kanallarla duyurduk. Çok yoğun bir ilgi gördük. Daha sonra şirketimizi kurmak için çalışmalara başladık. İş insanı İsmail Berhan Perincekli’nin destekleriyle şirketleştik” dedi.

Uygulama ile saniyeler için dijital tasarımlar üretilebileceğini böylelikle hem zamandan hem de ‘Yapay Zeka’ çağına hızlı bir giriş yaptıklarını söyleyen Kadak, “Uygulamamız ile sosyal medya gönderileri üretebiliriz. Yapay zeka ile logolar üretebiliriz. Stok fotoğraflar ile posterler gibi aklınıza gelebilecek her şeyi üretebiliriz. Bu tarz resimleri sadece birkaç kelime ve ne istediğinizi yazarak üretebiliyorsunuz. Yapay zeka saniyeler içerisinde sizin için görselleri üretmiş oluyor” diye konuştu.

Yapayzeka Uygulaması (2) (1)

Kurulduğu günden bu yana şirketin değerinin giderek arttığını ve yatırım teklifleri aldıklarını belirten  uygulama geliştiricisi Buğrahan Zeki Kadak sözlerini şöyle sürdürdü; “10 ayda 2 milyon kullanıcıya ulaştık ve şirketimiz bu süreçte 3,5 milyon dolar değere ulaştı. Kullanıcılarımızın yüzde 50’si ABD’den olurken, yüzde 20’lik kısmı Avrupa’dan. Türkiye’den de yüzde 5 ila 10 arasında bir kullanıcı kitlemiz var. İlk 1 milyon kullanıcımıza 5 aylık bir süreçte ulaştık ve projenin üzerinden 1 yıl geçti. Şu anda 2 milyondan fazla kullanıcımız var. Kullanıcılarımız yaklaşık 5 milyon adet görsel üretmiş durumda. 10 kişilik bir ekibimiz var ve tamamen üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Yurtdışı ve yurtiçinden birçok yatırım teklifleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Stockimg Al adındaki uygulamaya aşağıda bulunan linkten ulaşabilirsiniz;

Yapay Zeka Görsel Oluşturucusu

Kaynak: İHA