Tarım arazilerinin üretime elverişli olması sebebiyle verimliliğin daha çok artması ve Sarıoğlanlı çiftçilerin hem zamandan tasarruf edeceği hem de üretimde verimlilik yaşayacağı bir sulama projesi olan Bahçecik Barajı’ndan Sarıoğlan Barajı’na ilk su takviyesi gerçekleşti.
Çiftçiye müjde
Sarıoğlanlı çiftçilerin merakla beklediği takviye sayesinde çiftçi rahat bir nefes alacak. Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla projenin ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu.
Bahçecik Barajı ve Sarıoğlan Barajı arasında kurulan bağlantı ile takviye su gelmeye başladı. Gelecek sezona tatmiyle hazır olacak projenin Sarıoğlan ilçe tarımına büyük katkıları olması bekleniyor.
Bekir Ayyıldırım Sarıoğlan’da 624 hektar alanın daha bu projeyle sulanacağını söyledi. Sarıoğlan ilçesi bu projeyle su sıkıntısı çekmeyecek.
Başkan Bekir Ayyıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi;
Bahçecik Barajı’ndan Sarıoğlan Barajı’na ilk takviye suyumuz geldi. Gelecek sezona tamamen hazır olacak. Sarıoğlan’ımıza, çiftçimize hayırlı olsun. DSI 12. Bölge Müdürü Sayın Rahmi Şahin’e teşekkür ederiz.’’ İfadelerini kullandı
Yılda 4 milyon metreküp
Kayseri Bahçelik Barajından yılda 4,1 milyon metreküp suyun Sarıoğlan Barajına takviye edilmesine başlandı. Çiftçilerin su sıkıntısı yaşamaması için çalışmalara hızla devam edilen projenin bitmesiyle Sarıoğlan tarımı rahat bir nefes alacak.
Bahçelik Barajı, Kayseri'de, Zamantı Çayı üzerinde, sulama, enerji ve içme suyu temini amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.634.000 metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 65,00 metreküp, normal su kotunda göl hacmi 216,14 hektometreküp normal su kotunda göl alanı 12,13 kilometrekare'dir. Baraj 36.282 hektarlık bir alana sulama hizmeti verirken, yıllık 97 hm³'lük de içme suyu sağlamaktadır.
Baraj 7 MW güç ile yıllık 35 GWh'lik enerji üretmektedir.
Sarıoğlan Barajı,
Kayseri'de, Kesdoğan Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1991-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 3.000.000 metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 38,00 metreküp, normal su kotunda göl hacmi 22,00 hektometreküp, normal su kotunda göl alanı 2,65 kilometrekare'dir. Baraj 6.144 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermektedir.