Siyaset

İYİ Partili yazardan Kayseri'nin meşhur şenliği hakkında şok iddia: AK Partililer lobi yaptı!

İYİ Parti’ye yeni katılan Kayserili siyasetçi ve yazar Bahadırhan Dinçarslan, yaptığı paylaşım ile Tomarza’da yapılması gereken meşhur şenliğin başka bir yerde düzenlenmesi için AK Partililerin lobi yaptığı iddiasında bulundu. İşte detaylar…

Abone Ol

Kayseri’nin kültürel miraslarından biri olan Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri, bu yıl beklenmedik bir şekilde siyasi tartışmaların odağına yerleşti. Geleneksel olarak her yıl Tomarza ilçesinde düzenlenen şenliklerin farklı bir yerde yapılması gündeme gelirken, İYİ Parti’ye yeni katılan siyasetçi ve yazar Bahadırhan Dinçarslan’dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Bahadırhan Dinçarslan’dan 'AK Parti Lobisi' iddiası

Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti’ye katılan ve aynı zamanda yazar olan Bahadırhan Dinçarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Dadaloğlu Avşar Şenlikleri’nin Tomarza dışında başka bir yerde düzenlenmesi için AK Parti mensuplarının lobi faaliyetinde bulunduğunu öne sürdü. Dinçarslan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Kayseri’de Dadaloğlu şenliklerinin Avşarların geleneksel olarak kutladığı Tomarza ilçemizde değil, başka bir yerde yapılması için AKP’lilerin lobi yaptığı bilgisini aldım. Şimdiye dek Dadaloğlu aklınıza gelmezdi, hayrolsun? Bu işin peşine düşeceğim. Gerekirse Öz Dadaloğlu Şenlikleri düzenleriz, yine ‘ferman padişahın dağlar bizimdir’ diyen ozanımızı biatçıların eline bırakmayız"

Şenliklerin yapılacağı yer konusunda iki farklı karar

Ulusal Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri’nin bu yıl nerede yapılacağı tartışmaları, Kayseri’de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu gelişmeler üzerine hem Tomarza Belediyesi hem de Dadaloğlu Derneği, kendi belirledikleri tarihlerde ve mekanlarda şenliği düzenleme kararı aldı. Bu durum şenliğin adeta ikiye bölünmesine yol açtı.

Lobi Nedir? Lobinin şenliklere etkisi

Bahadırhan Dinçarslan’ın gündeme getirdiği “lobi” kavramı, siyasi ve sosyal alanlarda sıkça karşılaşılan bir uygulama. Lobi, ikna, inandırma ve tanıtma teknikleriyle karar alma mekanizmaları üzerinde baskı oluşturma, politik kararları bir grubun lehine veya aleyhine değiştirme becerisidir. Çeşitli çıkar grupları tarafından hükümet ve yerel yönetim kararlarını etkilemek için kullanılır.