Kayseri’de emniyet güçlerince gerçekleştirilen 1 haftalık operasyonlar sonucunda 21 hırsızlık zanlısı yakalandı, bunlardan 4’ü tutuklandı. Ayrıca toplamda 227 yıl 9 ay 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 89 kişi, ifadesi alınmak üzere aranan 175 kişi, yoklama kaçağı/bakaya durumunda olan 49 kişi ile birlikte toplam 283 şahıs gözaltına alındı, bunlardan 76’sı adli mercilerce tutuklandı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehir genelinde kamu düzeninin korunması amacıyla, suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği ekiplerince 1 hafta boyunca yürütülen çalışmalar neticesinde; 6136, 2521 ve 5729 Sayılı Kanunlara aykırılık olaylarında 9 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet kurusıkı tabanca ve 230 adet fişek ele geçirildi.
Hırsızlık operasyonlarında ise 16 faili meçhul hırsızlık olayı çözüme kavuşturuldu, 21 hırsızlık zanlısı yakalanırken bunlardan 4’ü tutuklandı. Operasyon kapsamında 1 adet çalıntı otomobil ile birlikte, hırsızlık yoluyla elde edilen 535 bin TL değerinde eşyalar ele geçirildi ve eksiksiz olarak sahiplerine teslim edildi.
Aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda ise, toplam 227 yıl 9 ay 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 89 kişi, ifadesi alınmak üzere aranan 175 kişi ve yoklama kaçağı/bakaya durumda olan 49 kişi olmak üzere toplam 283 kişi yakalandı; bunlardan 76’sı adli makamlarca tutuklandı.