Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 3 katlı bina yıkıldı. Enkaz altında kalan bir yurttaş yaşamını yitirdi. Olayın ardından Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Balıkesir Depreminde Yıkılan Binada 1 Ölü Müteahhit Ve Bina Sahibi Gözaltında (1)Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıkılan bina ile ilgili bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini ve binadan karot örnekleri alındığını belirtti. İnşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendisinden oluşan heyetin ön raporu doğrultusunda binanın müteahhidi ve sahibi, “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçundan gözaltına alındı.

Kayseri’de kaza paniği: Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde iki araç çarpıştı!
Kayseri’de kaza paniği: Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde iki araç çarpıştı!
İçeriği Görüntüle

Bakan Tunç, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü ifade ederek, hayatını kaybeden yurttaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi