Gündem

Roblox ve Discord’a erişim umudu: Bakan Uraloğlu açıkladı!

Geçtiğimiz 7 Ağustos 2024 tarihinde Roblox’un, ve 9 Ekim 2024 tarihinde Discord’un “çocukların istismarı ve müstehcenlik suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması” sebebiyle kapatılmıştı. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu konu ile ilgili yeni detayları paylaştı.

Abone Ol

Geçtiğimiz 2024 yılında, Türkiye’de hukuki süreç sonucu erişime kapatılan çevrim içi platformlar Roblox ve Discord için yeniden erişim yolu açılabileceği yönünde umut doğdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, her iki platformla yürütülen görüşmelerde içerik düzenleme konusunda adımlar atıldığını açıkladı.

Uraloğlu, "Discord ve Roblox ile görüşmeler devam ediyor. Belirli içeriklerin çıkarılıp düzenlenmesi noktasında bir adım atıldı ama nihayete varmadı. Nihayete erdiğinde tekrar aynı hukuki süreçle bunların açılması söz konusu olacak." ifadeleriyle sürecin işleyişine dair kamuoyuna bilgi sundu.


O içerikler çıkarsa gerekeni yaparız!
Yasaklanan uygulamaların gençler arasındaki popülerliği ve kamuoyundan gelen yoğun talepleri dikkate aldıklarını söyleyen Uraloğlu, bu taleplerin yalnızca bayram dönemlerinde değil, farklı vesilelerle sürekli gündeme geldiğini kaydetti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir ziyaretinde de Roblox konusunun gündeme taşındığını aktaran Bakan, içeriklerin düzenlenmesi durumunda gerekenin yapılabileceğine değindi.

Hacılar'da ev sahiplerine müjde: Kentsel dönüşüm resmen başladı! Hacılar'da ev sahiplerine müjde: Kentsel dönüşüm resmen başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak sürece doğrudan müdahale yetkilerinin bulunmadığını belirten Uraloğlu, erişim engelinin tamamen hukuki süreçlere dayandığı yönünde ifadelerde bulundu. Platformların erişim engelinin kalkıp kalkmayacağı yönünde kesin bir bilgi vermeyen Bakan Uraloğlu, platform sahiplerinin, içeriklere düzenleme getirmesiyle gerekenin yapılacağını dile getirdi.

Meta kararlarında Türkiye etkili oldu!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ayrıca, Meta'nın 16 yaş altı kullanıcıların ebeveyn izni olmadan canlı yayın yapamaması ve özel mesajlarda otomatik bulanıklaştırma özelliğinin kapatılamaması kararında Türkiye’nin etkili olduğunu söyledi. Bu süreçleri platform yöneticileriyle önceden istişare ettiklerini belirten bakan, böyle bir karar alınsa dahi bunun da ötesine geçeceklerini söyleyerek 2025 yılı içerisinde yeni sosyal medya düzenlemelerine imza atılacağına değindi.