Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde, CHP’den AK Parti’ye geçen isimler vardı.

Kayseri’de hafızlık il birinciliği yarışması gerçekleştirildi
Kayseri’de hafızlık il birinciliği yarışması gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Son dönemde özellikle belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katıldığına dikkat çeken Erdoğan, bu sürecin hızlandığını söyledi. Erdoğan, katılımları değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“CHP’ye gidenler, iyi niyetlerle ana muhalefet partisine gittiler. Ama daha sonra gördüler ki partide rüşvet var, yolsuzluk var, irtikap var. Bunun üzerine ‘biz yanlış adrese gelmişiz’ diyerek ayrıldılar. AK Parti’nin içinde hamdolsun yıllarca böyle bir durum yaşanmadı. İnsanlar temiz siyasetin ve millete hizmetin adresinin AK Parti olduğunu gördükleri için saflarımıza katılıyorlar.”

Katılımların devam edeceğine inandığını vurgulayan Erdoğan, AK Parti’nin 24 yıllık tecrübesine dikkat çekerek şunları ekledi:

“İnsanlar güçlü kadrolara sahip, istikrarlı bir parti olarak AK Parti’yi tercih ediyor. Bundan sonraki süreçte de atacağımız adımlarla halkımızın muhabbetini kazanarak yolumuza devam edeceğiz. CHP’den gelenler için AK Parti’ye katılmak, parti değişikliğinin ötesinde temiz siyaset ile, millete hizmeti esas alan kadrolarla buluşmak demektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca son olarak Beykoz Belediye Başkanı Özlem Vural Gürzel’in ve Aydın’dan gelen isimlerin AK Parti’ye katıldığını hatırlattı.

Bu gelişmelerin, önümüzdeki süreçte CHP içindeki tartışmaları daha da alevlendirmesi bekleniyor. Erdoğan ise katılımların “AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı güçlendiren bir işaret” olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi