Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından, kampüste görev yapan infaz ve koruma memurlarına yönelik kapsamlı bir yangın güvenliği semineri düzenlendi. Seminerde, yangın önleme, acil durum prosedürleri ve yangın söndürme teknikleri ele alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Savcısı Ahmet İhsan Koç, yapılan bu seminer sayesinde olası bir yangın durumunda daha etkili ve bilinçli hareket edileceğini belirterek şunları söyledi; “ Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarafından Kampüste Bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarına Kapsamlı Bilgilendirme Semineri verildi.

Yangın Tatbikatı Ceza Infaz (3)

Kampüsümüzde güvenliği sağlamak amacıyla, itfaiye ekipleri tarafından infaz ve koruma memurlarına yönelik kapsamlı bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde, yangın güvenliği konusunda detaylı bilgiler verildi ve pratik uygulamalarla desteklendi.

Seminerin İçeriği:

Yangın Çeşitleri ve Davranışları: Farklı yangın türlerinin nasıl oluştuğu, yayılım şekilleri ve söndürme yöntemleri anlatıldı.

Kayseri'de zabıta ekiplerinden örnek hareket: Minik Asya'yı unutmadılar! Kayseri'de zabıta ekiplerinden örnek hareket: Minik Asya'yı unutmadılar!

Yangın Söndürme Ekipmanları: Hangi yangın türüne hangi ekipmanın kullanılması gerektiği görsellerle ve uygulamalı olarak gösterildi.

Acil Durum Prosedürleri: Yangın anında ne yapılması gerektiği, tahliye planları ve güvenli toplanma alanları hakkında bilgi verildi.

Yangın Önleme: Yangın risklerini azaltmak için alınabilecek önlemler ve günlük hayatta dikkat edilmesi gerekenler detaylandırıldı.

Yangın Tatbikatı Ceza Infaz (4)

Uygulamalı Eğitim:

Katılımcılar, yangın söndürücü kullanımını ve acil durum tahliye tatbikatlarını uygulamalı olarak deneyimledi.

Gerçekçi senaryolar üzerinden, memurların hızlı ve doğru müdahale edebilme becerileri geliştirildi.

Bu seminer sayesinde, kampüs güvenliğinin önemli bir parçası olan infaz ve koruma memurları, olası yangın durumlarında daha etkili ve bilinçli hareket edebilecek bilgi ve becerilere sahip hale geldi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve seminere katılan tüm infaz ve koruma memurlarına teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: Ülkü Şimşek