Yozgat İl Jandarma komutanlığının düzenlediği soruşturmada, 4 kişinin 65 yaşında vefat eden H.E’nin kimliğini kullandığını ve bu yolla devleti yaklaşık 15 Milyon TL dolandırıldığı ifade edilirken, aralarında Kayseri’ninde bulunduğu 3 farklı adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda cep telefonlar sim kartları ve kredi kartı ele geçirildi. Kadının kızı, torunu ve kendi adliyeye sevk edildi.

Yozgat’ta Narkotik operasyonu: 1128 Sentetik hap ele geçirildi
Yozgat’ta Narkotik operasyonu: 1128 Sentetik hap ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

4 kişilik çete
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ile Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, Şefaatli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada 4 kişinin 65 yaşında vefat eden H.E'nin kimlik ve banka bilgilerini kullanılarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından haksız menfaat temin ettiğini tespit etti.

Eniştesinden kalan maaşı aldı
Şefaatli ilçesinde yaşanan nitelikli dolandırıcılık olayında, 87 yaşındaki S.C.'nin 65 yıl önce vefat eden kız kardeşi H.E'nin eşinin de 21 yıl önce vefat etmesinin ardından kız kardeşinin kimliğini kullanarak eniştesinden kalan emekli maaşını aldığı, bankalardan kredi kullandığı, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 15 milyon lira haksız menfaat temin ettiği belirlendi.

Yozgat Dolandırıcı Kadın (3)

Kızı ve torunu da dahil
Yozgat, Kayseri ve Ankara'da üç farklı adrese düzenlenen operasyonla 4 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 4 adet cep telefonu, 4 adet SIM kart, 2 adet banka kredi kartı ve başkasına ait kimlik kartı ele geçirildi. S.C.. kız kardeşinin oğlu A.E. (53), kızı Z.D. (64) ve torunu L.R.O. (25) ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi özel belgede sahtecilik’ ve ‘banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Yozgat Dolandırıcı Kadın (2)

Kaynak: İHA