Kayseri Filistin’le Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Kararlılık Yürüyüşü” programı, binlerce vatandaşın katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Kent meydanında toplanan Kayserililer, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla mazlum halkın yanında olduklarını bir kez daha dünyaya duyurdu.

Yürüyüş boyunca sık sık tekbirler getirildi, “Kahrolsun İsrail” ve “Filistin’e özgürlük” sloganları atıldı. Meydanı dolduran kalabalık, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek adalet çağrısında bulundu.

Hüseyin Okandan (4)

Cavit Erkılıç’tan duygusal veda: “Görevim sona erdi ama hizmet devam edecek”
Cavit Erkılıç’tan duygusal veda: “Görevim sona erdi ama hizmet devam edecek”
İçeriği Görüntüle

Siyaset ve belediye başkanları tam kadro katıldı
Programa AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan’ın yanı sıra; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve çok sayıda teşkilat mensubu da katıldı. Katılımcılar, Filistin halkına destek mesajı vererek zulmün son bulması temennisinde bulundu.

Okandan: “Zulme sessiz kalmayacağız”
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bugün burada, binlerce hemşehrimizle birlikte mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırdık.

Hüseyin Okandan (2)

Filistinli kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Zulme sessiz kalmayacağız, haksızlık karşısında susmayacağız. Kayseri olarak her zaman adaletin, kardeşliğin ve insanlığın yanında olacağız.

Dualar ve Kur’an tilavetiyle son buldu
Programın sonunda yapılan dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle Filistin’de hayatını kaybeden masum siviller anıldı. Katılımcılar, ellerindeki Filistin bayraklarını dalgalandırarak hem birlik mesajı verdi hem de insanlık için adalet çağrısını yineledi.

Hüseyin Okandan (3)

Kayseri’de düzenlenen bu anlamlı etkinlik, şehrin vicdan, birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiş oldu.

Kaynak: Kurum Bülteni