Kayseri Haber / Kayseri’de Erciyes Üniversitesi kampüsünde eski eşi tarafından hayatını kaybeden Meliha Keskin davasıyla ilgili CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer’den dikkat çeken açıklama geldi. Adliye önünde yapılan basın açıklamasında davanın takipçisi olduklarını vurgulayan Özer, sürece ilişkin önemli mesajlar verdi.
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erciyes Üniversitesi kampüsünde eski eşi tarafından hayatını kaybeden Meliha Keskin davasının takipçisi olduklarını açıkladı. Kayseri Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldıklarını belirten Özer, adalet mücadelesine destek verdiklerini ifade etti.
“Davayı Yakından Takip Ediyoruz”
Özer paylaşımında, Kayseri’de yaşanan olayın ardından dava sürecini yakından izlediklerini belirterek, “Yol arkadaşlarımızla birlikte Kayseri Adliyesi’nde bugün dava sürecini takip ettik. Aynı zamanda Keskin ailesinin, aile avukatlarının ve kadın derneklerinin adalet mücadelesine destek verdik” ifadelerini kullandı.
Kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Özer, bu konuda sorumluluğu bulunanların hesap vermesi için de çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
İstanbul Sözleşmesi Vurgusu
Ümit Özer açıklamasında, kadınların korunmasına yönelik yasal düzenlemelere dikkat çekerek, “Halkın iktidarında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bu ülkenin tüm kadınlarına verdiği sözde olduğu gibi ilk iş olarak İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız. Kadını, çocuğu, aileyi ve geleceğimizi koruyacağız” ifadelerine yer verdi.
Olayın Geçmişi
23 Ekim 2025 tarihinde öğle saatlerinde Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde üç çocuk annesi Meliha Keskin, eski eşi F.K. tarafından silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından otomobiliyle kaçmaya çalışan zanlı trafik polisleri tarafından yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

“Dosyada İhmaller Var” İddiası
Kayseri Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan hukukçu Deniz Onaç ise dava dosyasında ciddi eksiklikler bulunduğunu öne sürdü. Onaç, soruşturma sürecinde bazı delillerin yeterince araştırılmadığını, olayla bağlantılı olabilecek kişilere yönelik incelemelerin eksik kaldığını iddia etti.
Ailenin adalet arayışının sürdüğünü belirten Onaç, dava sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
Meliha Keskin davasına ilişkin yargılama sürecinin önümüzdeki duruşmalarla devam etmesi bekleniyor.
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer yaptığı sosyal medya paylaşımında adliye önünde yapılan basına açıklamasına destek vererek Meliha Keskin davasının takipçisi olduğunu belirtti.
Yaptığı paylaşımda, “Kayseri’de Erciyes Üniversitesi kampüsünde eski eşi tarafından katledilen Meliha Keskin davasının takipçisiyiz. Yol arkadaşlarımızla birlikte Kayseri Adliyesi’nde bugün dava sürecini takip ettik. Aynı zamanda Keskin ailesinin, aile avukatlarının, kadın derneklerinin adalet mücadelesine destek verdik.
Bundan önce de söyledik şimdi de söylüyoruz! Kadın cinayetlerini durdurmak, bu yöndeki karanlık tablonun aydınlığa kavuşması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu yönde kadını koruyan yasaları uygulamayanların, ihmalleri olanların hesap vermesi için de mücadeleye sürdüreceğiz.
Halkın iktidarında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bu ülkenin tüm kadınlarına verdiği sözde olduğu gibi ilk iş olarak bir gecede keyfi olarak kaldırılan İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacağız, kadını, çocuğu aileyi, geleceğimizi koruyacağız. Kadına yönelik şiddete karşı atılması gereken adımları cesaretle atacağız” ifadelerini kullandı.




