Çorum’da Baltacı Mehmet Paşa’nın anıt mezarı açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hu açılışta ise Paşa onuruna özel basım madeni paralar dağıtıldı. Kayserili koleksiyoner de bu paraları koleksiyonuna ekledi.

Osmanlı Sadrazamı Baltacı Mehmed Paşa’nın memleketi Çorum’un Osmancık ilçesinde Paşa’nın onuruna anıt mezar inşa edildi. Anıtın açılışı için ise özel olarak hatıra paraları bastırıldı. Prut Zaferi’nin yıl dönümünde Osmancık Gazeteciler Cemiyeti (OGC) ve Bilal Çevrim Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı (BİÇEV) iş birliğiyle düzenlenen törende Limi Adası’nda getirilen toprak mezara serpildi.

Kayseri'de çekilen film büyük yankı uyandırdı: Netflix işbirliği gelecek mi?
Kayseri'de çekilen film büyük yankı uyandırdı: Netflix işbirliği gelecek mi?
İçeriği Görüntüle

Hatıra para bastırıldı!
Darphane, bu özel açılış nedeniyle vatandaşlarla ve protokol üyelerine dağıtılması için bronz hatıra parası bastı. Özellikle koleksiyonerlerin ilgisini çeken etkinlikte Kayserili Osman Arık’ın da ilgisini çekti. Arık, Mehmed Paşa’nın anısına bastırılan bronz hatıra madalyonu koleksiyonuna ekledi.

Kültür Sanat (1)

Oğlum ve kızımın devam ettirmesini istiyorum!
Babasından devraldığı ve geliştirdiği koleksiyonunu kızı ve oğluna bırakmak istediğini söyleyen Osman Arık, "Koleksiyona babamdan kalan paralar ile başladım. Babam yıllarca biriktirdiği koleksiyonunu ilerletmem için bana verdi. Bir oğlum, bir kızım var, ben de onların devam ettirmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Koleksiyonun son parçası!
Osman Arık, Osmanlı padişahlarının ve paşalarının başta olmak üzere hatıra para ve madalyon biriktirdiğini belirten Osman Arık, "Koleksiyonuma son olarak Baltacı Mehmed Paşa anısına yapılan hatıra madalyonları ekledim. Yaklaşık 75 adet madalyon bulunmaktadır. Kağıt, madeni ve hatıra olmak üzere bine yakın para var. Türkiye-Gürcistan Diplomatik İlişkilerinin 30. yıl madalyonu var. 30 adet basılmış ve şu ana kadar 2 tanesini görebildim ancak temin edemedim. İlk hedefim onları almak olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA