Uygun vade seçenekleriyle satışa sunulan konutlar için başvurular kısa süre sonra alınmaya başlayacak. Kilis ilindeki bu projede, hazır durumdaki 3+1 daireler kura yöntemiyle sahiplerini bekliyor. Peşinat ve taksit planlaması da birçok dar ve orta gelirli aileyi cezbedebilecek düzeyde.

Kilis’te 3+1 daireler kura ile satılacak

TOKİ, Kilis Polateli ilçesinde inşa ettiği 111 konutluk projede yer alan 85 stok daireyi, kuralı satış yöntemiyle alıcılarına sunacak. Satışa çıkacak tüm daireler 3+1 planında ve hemen teslim edilebilir durumda olacak. Bu, alıcıların konutlarına yerleşmek için uzun süre beklemeyecekleri anlamına geliyor. TOKİ bu projede önce kura ile hak sahiplerini belirleyecek, ardından sözleşme süreci başlayacak.

Borsa'da parası olana mahkeme kararı: Fiyatları aniden fırladı
Borsa'da parası olana mahkeme kararı: Fiyatları aniden fırladı
İçeriği Görüntüle

Taksitler 12 bin TL’den başlıyor, peşinat yüzde 10

Dairelerin en düşük peşinat tutarı 248.316,98 TL olarak belirlendi. Taksitlendirme ise yüzde 10 peşinatla 180 ay vade üzerinden yapılacak. Bu şartlarla daireler 12.415,85 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Ödeme planına göre kalan borç taksitlere bölünecek ve ödemeler Eylül 2025 itibariyle başlayacak. Memur maaş artışına endeksli olarak yılda iki kez artış uygulanacak.

Başvuru süreci ve tarihler netleşti

Başvurular 07 Temmuz 2025 tarihinde başlayacak, son tarih ise 11 Temmuz 2025 olacak. Başvurular Türkiye genelindeki tüm T.C. Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. Başvuru ücreti 10.000 TL olarak belirlendi. Kura çekimi 17 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. Asil hak sahipleri sözleşmelerini 04–08 Ağustos 2025 tarihleri arasında imzalayacak. Yedek hak sahipleri için sözleşme süreci 14–15 Ağustos 2025 olarak belirlendi.

Ödemelerde artış sistemi ve sözleşme detayları açıklandı

TOKİ, ödeme planında her yıl ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez memur maaş artış oranına göre taksit artışı yapacak. Başvuruda ödenen 10.000 TL’lik tutar, peşinat bedelinden düşülecek. Sözleşme aşamasında kalan peşinat tutarı tahsil edilecek. Kura sonucu konut almaya hak kazananlar, belirtilen tarihlerde sözleşmelerini T.C. Ziraat Bankası Kilis Şubesi’nde imzalayacak. Yedek listeye girenler ise yalnızca asil liste hak sahiplerinin sözleşme süreci tamamlandıktan sonra kalan daireler için değerlendirilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ