Gürcistan-Azerbaycan sınırında meydana gelen C-130 tipi askeri kargo uçağı kazasında yirmi Türk askeri şehit oldu. Uçakta bulunan Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen, Hava Pilot Binbaşı Serdar Uslu ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan’ın şehadet haberi, Kayseri’deki ailelerine askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Sakarya Mahallesi’nde yaşayan 38 yaşındaki Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen’in acı haberi, eşi Ülkü İlgen’e askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin ardından İlgen ailesinin evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri de tedbir amaçlı olarak bildirim sırasında hazır bulundu.
39 yaşındaki Hava Pilot Binbaşı Serdar Uslu’nun şehadet haberi ise Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’ndeki evinde, eşi Göknur Uslu’ya ulaştırıldı. Acı haberin ardından apartmanın girişine ve balkonuna Türk bayrakları asıldı. Şehit Uslu’nun 3 yıl önce evlendiği öğrenildi.
Bir diğer kahraman asker, 54 yaşındaki Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Nuri Özcan’ın şehadet haberi de Talas ilçesi Mevlana Mahallesi’nde eşi Fatma Özcan’a verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, Özcan’ın evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi.
Kayseri’de üç ayrı eve düşen şehit ateşi, şehirde büyük bir üzüntüye neden oldu. Şehitlerin cenaze programlarının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.



