Kayseri’nin Develi ilçesinde hizmet veren Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi, hijyen ve hasta memnuniyetine odaklanan dijital bir yeniliğe imza attı. Hastane yönetimi, Türkiye’de nadir görülen bir uygulamayı başlatarak tuvaletlerde karekod ile temizlik bildirim sistemini devreye aldı.
Hijyen için dijital adım
Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi, hasta ve personel memnuniyetini artırmak amacıyla örnek bir dijital dönüşüme imza attı. Hayata geçirilen karekod ile tuvalet temizlik bildirimi uygulaması ile birlikte, hastane genelinde hijyen kontrolü artık daha hızlı ve etkili bir şekilde sağlanacak.
Vatandaş temizliği değerlendirebilecek
Hastane tuvaletlerine yerleştirilen QR kodlar (karekodlar), cep telefonu ile kolayca okunabiliyor. Kod okutulduğunda, kullanıcıya dört farklı seçenek sunuluyor: Temiz, az temiz, kirli, peçete yok.
Kullanıcılar, tuvaletin mevcut durumunu en uygun seçeneği işaretleyerek anında sisteme bildirebiliyor.
Anlık bildirimle anında müdahale
Gönderilen temizlik bildirimleri, sistem üzerinden nöbetçi amirler ve temizlik görevlileri ile eş zamanlı olarak paylaşılıyor. Böylece herhangi bir sorun çok kısa sürede çözüme kavuşturulabiliyor.
Bu sistem sayesinde hijyen sürekliliği sağlanıyor, temizlik ekipleri daha etkin yönlendiriliyor ve olası şikayetlerin önüne geçiliyor.
Temiz, güvenli ve sağlıklı ortam
Hastane yönetimi, bu uygulama ile hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yeni sistemimizle birlikte tuvalet hijyenini anlık olarak takip edebiliyor ve müdahale süresini en aza indiriyoruz. Hastanemiz için temiz, güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturmak en öncelikli hedefimiz"