Adana’da tatlıcıya kurşun yağmuru! Haraç iddiası, tutuklamalar ve şok detaylar…
Adana’da tatlıcıya kurşun yağmuru! Haraç iddiası, tutuklamalar ve şok detaylar…
İçeriği Görüntüle

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde trafikte başlayan tartışma, halk pazarında kavgaya dönüştü. Motosiklet sürücüsü B.B. bıçakla yaralandı. Olayın ardından tutuklanan Ö.K.Y.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada müşteki B.B. olay anını detaylarıyla anlatırken, sanık “Eğitimime devam etmek istiyorum, beraatimi talep ediyorum.’ diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın ilk duruşması görüldü
Kayseri Adliyesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, müşteki B.B., tutuklu sanık Ö.K.Y. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada olayın tüm detayları konuşuldu.

Müşteki B.B.: Beni bırakmadılar kaskıma vurmaya devam ettiler
Mahkemede konuşan motosiklet sürücüsü B.B., olay anını detaylı şekilde anlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Dedesi önümde durdu, ben motor sürüyordum. Kafamda kask vardı. Kaskıma vurmaya devam etti. Sanık arkamdan gelmiş, bana yumruk attı. Motordan indim, ‘Yaşına başına saygım var, vurma’ dedim. Esnaf araya girdi. Ben gitmek istedim ama dedesi beni bırakmadı. Kolundan ittim, dedesi düşmedi.

Bu sırada sanık ‘Dedeme nasıl vurursun, kendini burada deldirteceksin, vurduracaksın’ dedi. Aramızda arbede yaşandı. Elinde bıçağı gördüm ama bıçaklandığımı o anda fark etmedim.”

B.B., olay sonrası çevredeki esnafın kendisine müdahale ettiğini, üzerindeki kanı görünce bıçaklandığını anladığını söyledi.
“Esnaf üzerimi çıkardı, tampon yaptılar. Sanık dedesiyle kaçmaya çalıştı. Önlerindeki aracı esnaf çektirmedi. Ancak öndeki araç sahibi kadın ‘aracıma zarar gelir’ diyerek çekip gitti. O sırada başka bir esnaf kendi aracını önlerine çekti, polis geldi. ‘Dörtlüleri yakmakla yol senin mi oluyor?’ diye küfür etmedim. Ben sadece kaçmalarını engellemek istedim. Aracın camını kırmadım, çevredeki bir kadın ve genç de benim kırmadığımı söyledi. Sanık bıçağı bilinçli bir şekilde salladı.”

B.B., olaydan bir hafta sonra tekrar pazar yerine gittiğini, esnafın olayı kendisinin anlattığı gibi aktardığını söyledi.
“Esnaf avukatıma da aynı şekilde anlattı. Hatta bir tanesi de olayda elinden bıçakla yaralanmış. Ancak adliyeye gelmek istemediler. Sonra orada biri geldi, sonradan babası olduğunu öğrendim, ‘Oğlumun yarım bıraktığını ben tamamlayacağım’ dedi. Olay sonrası şikayetimi geri çekmem için baskı yapıldı. Şikayetçiyim.”

Sanık Ö.K.Y.:Kaçmak istesem koşarak da kaçabilirdim
Tutuklu sanık Ö.K.Y., müştekinin beyanlarını reddetti. Savunmasında şunları söyledi:
“Müştekinin beyanlarında yer alan aleyhte hususları kabul etmiyorum. Kendisi önümüze kırdı. Ben kimseye saldırmadım. Kaçmak istesem koşarak da kaçabilirdim.

Bu zamana kadar hiçbir suça karışmadım. Eğitimime devam etmek istiyorum, beraatimi talep ediyorum.”
Sanığın avukatı ise olayın kavga sırasında geliştiğini ve müvekkilinin kasten yaralama kastı bulunmadığını savundu.

Kaynak: 1HA