Adana’nın Seyhan ilçesinde 15 yıl önceki bir kat karşılığı inşaat sözleşmesinden kaynaklanan husumet, yıllar sonra yeniden alevlendi. Taraflardan S.S., oto lastikçide gördüğü müteahhit Z.Y.’yi av tüfeğiyle ayağından vurdu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kaçan saldırganı saklandığı evde yakaladı.
Olay lastikçide başladı: Tartışma bir anda silahlı saldırıya dönüştü
Olay, 1 Aralık’ta Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi’nde bir oto lastikçide meydana geldi. İddiaya göre müteahhit Z.Y., aracının lastiğini kontrol ettirdiği sırada, daha önce husumetli olduğu S.S. iş yerine geldi. İkili arasında geçmişteki inşaat sözleşmesine ilişkin sözlü tartışma yeniden alevlenince kavga çıktı.
Kavganın büyümesi üzerine S.S., yanında bulundurduğu av tüfeğiyle Z.Y.’ye ateş ederek ayağından yaraladı. Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Z.Y.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Polis kısa sürede şüpheliyi yakaladı
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda S.S.’nin bir evde saklandığı belirlendi. Polis ekipleri düzenledikleri operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
15 yıl önceki sözleşme krizi yeniden gündeme geldi
Soruşturma kapsamında yapılan incelemede, S.S. ile müteahhit Z.Y. arasında 15 yıl önce yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedeniyle uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık bulunduğu öğrenildi. Taraflar arasında yıllardır çözülemeyen sorunların yeniden gündeme gelmesiyle olayın meydana geldiği belirtildi.
Şüpheli S.S.’nin emniyetteki işlemleri sürüyor.




