CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi çıkışında yumruklu saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Tengioğlu’nu “kamu görevlisini yerine getirdiği görev nedeniyle kasten basit yaralama” suçundan 12 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tahliyesine de hükmedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırıya ilişkin davada karar belli oldu. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada sanık Selçuk Tengioğlu, “kamu görevlisini yerine getirdiği görev nedeniyle kasten basit yaralama” suçundan 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca hükümle birlikte sanığın tahliyesine karar verdi.

Özgür Çelik mazbatasını teslim aldı
Özgür Çelik mazbatasını teslim aldı
İçeriği Görüntüle

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırı Davasında Karar (2)

4,5 yıla kadar hapis istenmişti
Hazırlanan iddianamede, Tengioğlu hakkında “kamu görevlisini yerine getirdiği görev nedeniyle kasten yaralama” suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. İddianamede, şüphelinin olay günü AKM önünde saatlerce beklediği, tören bitiminde Özgür Özel’e yaklaşarak yumruk attığı belirtilmişti.

Sanıktan savunma: “Planlı hareket etmedim”
Duruşmada savunma yapan Tengioğlu, “Suçu kasıtlı işlemedim. Olay günü bir cenaze törenine katılmak için oradaydım. Kalabalıkta yaşadığım bir olay aklıma geldi ve bir anlık öfkeyle tepki gösterdim. Planlı hareket etmedim” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırı Davasında Karar (1)

Tahliye kararı çıktı
Mahkeme, verdiği 12 aylık hapis cezasıyla birlikte Selçuk Tengioğlu’nun tahliyesine de hükmetti. Sanığın herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığı da iddianamede yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi