Haber: Şeref KAHRAMAN/ Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen ve darbe girişimini protesto eden vatandaşa 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde petrol istasyonlarında yakıt vermeyen petrol işyeri sahibi 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
15 Temmuz 2016 günü devletimizin birliğine ve bütünlüğüne, seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ve hükümete karşı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerince darbe girişimi sonrası, ülkemiz genelinde ve ilimizde tepki gösterileri düzenlenmişti.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmada, darbe girişiminin yaşandığı 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında araçları ile protesto eylemlerine katılan vatandaşlara Kayseri'de faaliyet gösteren bazı petrol istasyonlarının yakıt vermedikleri anlaşıldığı ortaya çıktı.
9 PETROL İŞLETMECİSİNE GÖZALTI KARARI
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca petrol istasyonları yetkililerinin darbe girişimini destekledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılırken, yürütülen soruşturmada, Ünlüsoy Petrol, Aytemiz Petrol, Aytemiz Altın Akaryakıt, Zor Akaryakıt, Fahrettin Polat (OPET) Akaryakıt, Aytemiz Petrolcülük isimli işyerlerine ve bu işyerlerinin yetkilileri, Burçin Ü., Serdar E., Hamza F., Hüseyin S., Bahri P., Murat K., Suat S., Ecevit Ş., Seyit O. P. ve Serdar A. isimli 9 şüphelinin gözaltı kararı çıkarıldı.
6 GÖZALTI, 3 FİRAR
Burçin Ü., Serdar E., Hamza F., Hüseyin S., Bahri P., Murat K., Suat S. göz altına alınırken, Ecevit Ş., Seyit O.P., Serdar A.'ın ise firari olduğu öğrenildi.