Kayseri Haber - MLS Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmaya göre TBMM'nin en başarılı milletvekillerini açıkladı. Listede Kayseri’den de bir isim yer aldı.

26 İlde 2 Bin 430 Kişiyle Yapıldı

MLS Araştırma’nın 12-15 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankete, 26 ilde toplam 2 bin 430 kişi katıldı. Türkiye genelini kapsayan çalışmada katılımcılara, milletvekillerinin performansları ve başarı oranları soruldu.

MLS Araştırma Şirketi tarafından yapılan kapsamlı çalışmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) başarı oranı en yüksek 10 milletvekili kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmada Kayseri’den listeye giren tek isim MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy oldu. Ersoy’un listedeki sıralaması ise dikkat çekti.

Baki Ersoy

Baki Ersoy 4’üncü Sırada Yer Aldı

Yapılan değerlendirmede MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, yüzde 13,2’lik başarı oranı ile Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer aldı. Bu sonuçla Ersoy, hem partisinin hem de Kayseri’nin TBMM’deki performansını bir kez daha ön plana çıkardı.

Baki ersoy

İşte TBMM’nin Başarı Oranı En Yüksek 10 Milletvekili

Başarı oranlarına göre milletvekillerinin sıralaması eksiksiz ve değişmeden şu şekilde açıklandı:

• İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz – yüzde 16,3

• CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol – yüzde 15,4

• CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt – yüzde 15,1

• MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy – yüzde 13,2

Kayserili başkan uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’a öyle bir plaket verdi ki!
Kayserili başkan uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’a öyle bir plaket verdi ki!
İçeriği Görüntüle

• AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek – yüzde 12,6

• CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal – yüzde 12,2

• İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez – yüzde 11,5

• AK Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu – yüzde 11,0

• CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır – yüzde 10,8

• DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu – yüzde 10,3

Ersoy, Daha Önce de Listede Yer Almıştı

Baki Ersoy’un başarısı bu araştırmayla sınırlı kalmadı. 2 Ocak tarihinde ORC Araştırma tarafından Kayseri özelinde yapılan ankette de Ersoy, dikkat çekici bir sonuç elde etmişti.

Söz konusu çalışmada yüzde 35,3 oy oranıyla Kayseri’nin en çok beğenilen milletvekili olmuştu.

'Önemli Olan Sonuca Kimsenin Şaşırmaması'

Anket sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Baki Ersoy, başarının kendisi için anlamını şu sözlerle dile getirmişti:

“Bize ulaşan ve kendimizi ölçümlediğimiz başka veriler de var. Milletvekilleri arasında böyle bir ankette birinci olmaktan elbette gurur duyuyorum. Ancak asıl önemli olan, bu sonuca kimsenin şaşırmamasıdır. ‘Baki Ersoy birinci olmuş’ dendiğinde bunun yadırganmaması beni asıl mutlu eden kısımdır”

Kaynak: Haber merkezi