Kayseri'nin devlerinden olan Erciyes Anadolu Holding, geçtiğimiz hafta satışı yapılan Bellona ile gündeme geldi. Yeni sahibi belirlenen Bellona'nın ardından ise akıllara öncesinde ihaleye çıkan ve ilerleyen zamanlarda satılması beklenen firmalar geldi. Erciyes Anadolu Holding'de son 3 ayda 6 ayrı firma ihaleye çıkarken, 3 tanesinin de satışı gerçekleşti. Vatandaşlar da Erciyes Anadolu Holding'de Bellona'nın ardından başa bir firmanın satılıp satılmayacağını merak etti.
Süreç Mart ayında başladı
Erciyes Anadolu Holding’te firmaların ihaleye çıkma süreci Mart ayında başladı. HES Kablo, Boyçelik ve Erciyes Çelik Halat yeni alıcıları için ihaleye çıktı. İhale hakkında detaylar ise TMSF tarafından açıklanırken firmalar için uygun teklif verilmediği ve ihalenin sonlandırıldığı belirtildi.
İki firma Nisan ayında satıldı
Kayseri’nin enerji devlerinden olan iki firma da Nisan ayında satışa çıktı. RHG Enertürk Enerji ve Muradiye Elektrik için ihaleler 8-9 Nisan’da yapıldı. İki firmanın da satışının yapıldığı ise yine TMSF tarafından açıklandı. İki firmanın da paylarının yüzde 100’ünün satıldığı belirtilen ihale sonrası izin süreçlerinin başladığı hakkında resmi açıklama yapıldı.
Bellona satıldı
Kayseri’nin dünyaya açılan kapısı olarak görülen Bellona’nın satışı ise Mayıs ayında gerçekleştirildi. Satışı ile tüm Türkiye'nin gündemine oturan Bellona, verilen fiyat ile vatandaşları da şaşırttı. Muhammen bedel olarak 7 milyar TL istenilen Bellona, 8 milyar 100 milyon TL’ye satıldı. Kendi bayilerinin kurduğu holdinge satıldığı belirtilen Bellona hakkında yapılan tek resmi açıklama ise satışının gerçekleştiği oldu.
Sırada hangi firma var?
Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan Bellona’nın satışının ardından akıllara ise İstikbal Mobilya geldi. Yapılan satışlar ile mobilya sektörünün baştan sona değişeceği öngörülürken, İstikbal Mobilya’nın da önümüzdeki aylarda satışa çıkacağı düşünülüyor.