Cumhurbaşkanlığı kararıyla Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Abdullah Gül Üniversitesi'nde rektörlük görevine yeniden getirildi. Yılmaz, görevine 4 yıl daha devam edecek.

Kayseri’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) rektörlük görevine bir kez daha Prof. Dr. Cengiz Yılmaz atandı. 2021 yılından bu yana rektör olarak görev yapan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile dört yıllığına yeniden bu göreve layık görüldü.

Agü Kayseri (1)

Suna Sivritepe'den geleneksel aşure tarifi: Kolay ve bereketli lezzetin sırrı!
Suna Sivritepe'den geleneksel aşure tarifi: Kolay ve bereketli lezzetin sırrı!
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Cengiz Yılmaz Kimdir?

Abdullah Gül Üniversitesi’nin resmi kaynaklarında yer alan bilgilere göre Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, lisans eğitimini 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde Texas Tech Üniversitesi’nde Pazarlama alanında MBA (1995) ve doktora (Ph.D.) (1999) derecelerini aldı.

Yükseköğretim kariyeri boyunca hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok üniversitede görev yapan Yılmaz; pazarlama, rekabet stratejileri ve araştırma yöntemleri gibi alanlarda akademik çalışmalar yürüttü. 1999-2002 yılları arasında Gebze Teknik Üniversitesi'nde, 2002-2011 yılları arasında ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ