DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkede giderek artan kadın cinayetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Babacan, “Bir ülkenin gerçek anlamda güçlü olup olmadığını kadınlarının ne kadar güvende yaşadığı belirler” diyerek kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin temel güvenlik ve hukuk meselesi olduğunu vurguladı.

“Şiddetin Sıradanlaştığı Bir Toplumda Adaletten Söz Edilemez”
Babacan, açıklamasında, “Şiddetin, baskının, korkunun sıradanlaştığı bir toplumda ne güvenlikten ne adaletten ne de hukuktan bahsedilebilir” ifadelerini kullandı.
İktidarın 2025’i “Aile Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Babacan, “2025 yılında bugüne kadar tam 411 kadın cinayete kurban gitti’’ ifadeleriyle kadın cinayetlerinin sayısına dikkat çekti.
Yılın her günü ortalama birden fazla kadının yaşam hakkının elinden alındığını belirten Başkan Ali Babacan, ‘’Tedbirler yetersiz kalıyor” ifadelerini dile getirdi.

“Her Kadının Güvende Hissedeceği Bir Türkiye İçin Çalışıyoruz”
DEVA Partisi lideri, kadınların sokakta güvenle yürüyebildiği bir Türkiye hedeflediklerini belirterek “Biz, her bir kadın sokakta güven içinde yürüyebilsin diye çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Ayrıca kadınların eve dönüş yolunda adımlarını hızlandırmadığı bir Türkiye için mücadele ettiklerinden bahseden Babacan, ‘’Kadınladın birilerini aramak zorunda kalmadığı, anahtarlarını parmaklarının arasına sıkıştırmadığı; şiddet görmediği, sessizliğe mahkûm edilmediği bir Türkiye hedefliyoruz’’ ifadelerini dile getirdi.
“Hiçbirimiz Güvende Değiliz”
DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, kadın politikaları konusunda yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, “Tüm bu çalışmaları için milletvekilimiz Elif Esen’e, Kadın Çalışmaları Başkanımız Zeynep Sudan’a ve tüm teşkilatımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Tek Bir Kadın Güvende Değilse Hiçbirimiz Değiliz”
Kadın cinayetleriyle ilgili konuşmasına devam eden Başkan Ali Babacan, açıklamasının devamında “Buradan açık ve net söylüyorum. Ülkemizde tek bir kadın dahi kendini güvende hissetmiyorsa hiçbirimiz güvende değiliz’’ ifadelerini dile getirdi.
Ardından tek bir kadının dahi kendini güçsüz hissettiği yerde hiç kimsenin güçlü olamayacağından bahseden Babacan, ‘’Kadınların mutlu, huzurlu ve güvenli olmadığı bir yerde hiçbirimiz huzurlu olamayız’’ ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.




