Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenler’deki Ramazan etkinliklerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve milli manevi değerler vurgusu yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise çocukların Ramazan ruhunu yaşamasından rahatsız olanlara sert sözlerle yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı’nda kurulan Ramazan etkinlik çadırını ziyaret etti. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı. Bakan Tekin, meydandaki stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı ve ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Vurgusu

Bakan Tekin konuşmasında, uzun süredir üzerinde çalıştıkları eğitim modeline dikkat çekerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında müfredatta kapsamlı değişiklikler yaptıklarını ifade etti. Tekin, amaçlarının çocukların milli ve manevi değerleri benimsemesi ve bu değerleri kendi çocuklarına öğretecek seviyede içselleştirmesi olduğunu belirtti.

Bakan Tekin’den Müfredat Mesajı! Milli Ve Manevi Değerler Önceliğimiz (1)

Son iki yılda dünyada yaşanan gelişmelere değinen Tekin, özellikle Orta Doğu’daki çatışmalara işaret ederek millet olma bilincinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin güçlü bir liderlik yapısına sahip olduğunu belirten Tekin, ülkenin uluslararası alanda etkin bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması Teması

Göreve başladığı dönemde okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarını yeniden canlandırmak için adım attıklarını belirten Tekin, çocukların dayanışma, yardımlaşma ve vatanseverlik gibi değerleri oyunlar aracılığıyla öğrendiğini söyledi. Elektronik ortamların olumsuz etkilerine karşı çocukların geleneksel oyunlara yönlendirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Tekin’den Müfredat Mesajı! Milli Ve Manevi Değerler Önceliğimiz (4)

Kayseri’de eğitimcilerden öğretmen cinayetine sert tepki
Kayseri’de eğitimcilerden öğretmen cinayetine sert tepki
İçeriği Görüntüle

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrasında okullarda farkındalık çalışmaları yapıldığını hatırlatan Tekin, eğitim öğretim yılının bir döneminde “Çanakkale’den Gazze’ye vatan savunması” temasıyla başlangıç yaptıklarını belirtti. Bu yıl ise çevre duyarlılığı ve bayrak bilinci temalarının öne çıkarıldığını aktardı.

Göksu’dan Ramazan Mesajı

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise Ramazan ayının şehir genelinde büyük bir heyecanla yaşandığını söyledi. Ramazan’ın manevi atmosferinin toplumun tüm kesimlerini kuşattığını ifade eden Göksu, etkinliklerin yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Bakan Tekin’den Müfredat Mesajı! Milli Ve Manevi Değerler Önceliğimiz (3)

Göksu konuşmasında, “Çocuklarımızın ‘Hu’ demesinden rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin. Biz sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı. Çocukların Ramazan ruhunu yaşamasının önemine değinen Göksu, bu sürecin toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu dile getirdi.

Esenler’de düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında çeşitli kültürel ve sosyal programların ay boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA