Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin geçtiğimiz günlerde Kayseri’ye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili söylediği ‘’yiğit olsa Kayseri’de konuşurdu’’ sözüne de cevap vermekten çekinmedi.
‘’Yargı bağımsız olmalı’’
Atilla, ‘’Gizli telefon konuşmalarına ilişkin şunları söyledi, ‘’Ak Parti’nin Türkiye’de yaptığı işlemi, Mustafa Elitaş’da Kayseri’de yapmış. Yargıyı etkilemiş ve baskı altına almış. Yani yargının bağımsızlığına gölge düşürülmüştür. Bunun affedilir bir yanı yok. Maalesef yargının bu türlü töhmet altından endişe duyuyoruz. Biz Savcılarımıza, Hâkimlerimize güvenmek istiyoruz. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Yargı bağımsız olmalıdır ki ülkede demokrasi olsun.’’
Haseki’ye yüklendi
Öncelikle şunu söylemeliyim. Bizim ne zaman neyi konuşacağımıza Sayın Mehmet Özhaseki karar veremez. Biz yeri geldiği zaman her yerde her şeyi konuşabilecek durumdayız. Bizim alnımız açık yüzümüz ak.
Zaten Sayın Genel Başkanımızın Kayseri’ye gelmesinin bir nedeni vardı. Boydakların davetlisi olarak fabrikayı gezmek ve sanayi odamızı ziyaret etmekti buraya gelmesinin nedeni. Zaten çok büyük bir kalabalıkla kendisini karşıladık. Partililerimize bile sadece bir ‘merhaba’ diyebildi.
[Uğur Ayazsın]