Kayseri Haber - Türkiye genelinde etkisini artıran olumsuz hava koşulları, birçok ilde eğitime ara verilmesine neden olurken, gözler Kayseri’ye çevrildi. Özellikle Sivas-Kayseri kara yolunun araç trafiğine kapatılması ve komşu il Kahramanmaraş ve Sivas'ta okulların 1 gün süreyle tatil edilmesi, Kayseri’de de benzer bir karar alınıp alınmayacağı sorusunu gündeme getirdi.
Sivas-Kayseri Kara Yolu Ulaşıma Kapatıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli fırtına uyarısı yaptığı Sivas’ta, rüzgârın şiddetini artırmasıyla birlikte Sivas-Kayseri kara yolunda yoğun sürgün ve tipi oluştu. Olumsuz hava şartları nedeniyle yol, polis ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı.
Yolu kullanmak isteyen sürücüler, ekipler tarafından yakındaki akaryakıt istasyonlarına yönlendirildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bölgede yoğun şekilde çalışma yürüttüğü, yolun hava şartlarının düzelmesiyle birlikte yeniden ulaşıma açılmasının beklendiği bildirildi.
Kahramanmaraş ve Sivas'ta Eğitime 1 Gün Ara Verildi
Öte yandan Kayseri’nin komşu illeri Kahramanmaraş ve Sivas'ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Alınan bu karar, Kayseri’deki öğrenciler ve veliler arasında da beklentiyi artırdı.
Meteoroloji’den Kayseri İçin Kar Yağışı Uyarısı
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, 11 Ocak 2026 Pazar ve 12 Ocak Pazartesi günleri Kayseri genelinde kuvvetli rüzgar ve karla karışık yağmur bekleniyor.
Meteorolojik veriler, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kent genelinde yer yer etkili kar yağışının devam edeceğine işaret ediyor. Özellikle buzlanma ve tipi riskinin, ulaşımda ve günlük yaşamda aksamalara neden olabileceği ifade ediliyor.
Kayseri’de Okullar Tatil Edilecek mi?
Art arda gelen kar yağışı tahminleri ve çevre illerde alınan tatil kararlarının ardından, Kayseri’de okulların tatil edilip edilmeyeceği öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor.
Şu ana kadar Kayseri Valiliği’nden eğitime ara verilmesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililerden, hava şartlarının seyrine göre açıklamalar gelebileceği tahmin ediliyor.




