Talas'ta sağlık için ortak adım: Halk sağlığı önceliğimiz!
Talas'ta sağlık için ortak adım: Halk sağlığı önceliğimiz!
İçeriği Görüntüle

Kayseri’nin Talas ilçesinde belediye ekipleri, her yaz ayında vatandaşların sosyal yaşamını desteklemek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda hayata geçecek olan 'Dünden Bugüne Çocuk Oyunları Şenliği' ile Talas sakinleri nostalji rüzgarı yaşayacak.

22 kırsal mahallenin yanı sıra Talas'ın merkez noktalarında düzenlenecek etkinliğin ilk adresi Kuruköprü Mahallesi olarak belirlendi. Her hafta farklı bölgelerde devam edecek şenlikte minikler hem kitap okuyacak hem de geleneksel çocuk oyunlarını oynayacak. Kitap okuma etkinliğinin yanı sıra birbirinden eğlenceli farklı aktivitelerin de yapıldığı uygulamada geleneksel sokak oyunlarından müzikli drama yarışmalarına, kukla gösterilerinden boyama etkinliğine, halat çekme yarışlarından çuval yarışına kadara pek çok eğlenceli aktivite çocuklarla buluşacak.

Talas (1)-4

Teşekkürler Başkan amca!
Etkinliğe katılarak eğitici oyunlarla öğrenirken eğlenmenin de keyfini yaşayan çocuklar da Başkan Yalçın’a teşekkürlerini iletti. Çok mutlu olduklarını dile getiren çocuklar, mutluluklarını "Teşekkürler Başkan Amca" sözleriyle belirtti.

Veliler de memnun!
Gezici kütüphane ve okuma şenliği uygulamasından küçükler kadar büyükler de oldukça memnun kalıyor. Hazırlanan kağıtlara boyama yaparak eğlenen veli Fatma Şahin, "Çocukluğuma geri döndüm. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım" derken, bir başka veli Gizem Şahin, "Çocuklarım için çocukluğuma geri döndüm" diyerek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

Talas (3)-5Etkinliğin tekrar ne zaman olacağı merak edilirken Talas Belediyesi açıklamayı yaptı. Programın ikincisi 31 Mayıs günü saat 17:00’da Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda gerçekleşecek etkinliğe yoğun katılım bekleniyor.

Kaynak: Kurum Bülteni