Büyükşehirlerin sahip olduğu avantajlara değinen Başkan Yalçın, Talas’ın Kayseri için taşıdığı misyona dikkat çekerek, “Talas, Kayseri’nin gece gündüz yükünü taşıyan, şehre yön veren bir kutup yıldızıdır” ifadelerini kullandı.
Talas Millet Bahçesi 2025’ in en önemli projelerinden biri
Talas Millet Bahçesi’nin 2025 yılının en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Başkan Yalçın, 100 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen çalışmanın şehre büyük değer kattığını söyledi. Başkan Yalçın, “Bu projeyle iki önemli kazanım elde ettik. Birincisi, bu alanı beton yığını olmaktan kurtarıp millet bahçesine dönüştürdük. İkincisi ise Talas’ın endemik bitkilerinin yer aldığı, aynı zamanda karbon yutak alanı olan çok özel bir yaşam alanı oluşturduk” dedi.
Projeler anlatıldı
2025 yılını “Hizmet, Yatırım, Kültür-Sanat, Spor ve Başarı ile Geçen Bir Yıl” olarak tanımlayan Başkan Yalçın; Talas Millet Bahçesi’nden Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’na, Sahaflar Çarşısı ve Kar Tanesi Gelinlik Evi’nden kentsel dönüşüm çalışmalarına, acil durum konteynerlerinden ilçeye kazandırılan okul ve sosyal merkezlere kadar birçok projeyi özetledi.
Şeffaf Oda, Türkçe Sokağı, Belediye Mahallemizde uygulaması, Pati Evi Doğal Yaşam Alanı, TEKNOFEST 2025 Türkiye Şampiyonluğu, futbolda U15 Türkiye Şampiyonluğu, yeşil alanlar ve kütüphaneler de yıl boyunca öne çıkanlar arasında yer aldı.
Bütçenin yüzde 70’i yatırıma aktarıldı
Başkan Yalçın, 2025 yılı belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 70’inin doğrudan yatırım ve hizmetlere aktarıldığını ifade etti.”
2026 yılı asfalt yılı olacak
Toplantıda 2026 yılına yönelik projelere de değinen Başkan Yalçın, yeni dönemi “2026 yılı asfalt ve çiçek yılı olacak” dedikten sonra, Alzheimer Yaşlı Bakım Merkezi, Mobil Çanakkale Müzesi ve Tıpkıbasım Kur’an-ı Kerim Müzesi, İklim ve Çevre Müzesi gibi konularda bilgiler sundu.
Talas’ın altın oran yakalaması gerekli
Toplantının son bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yalçın, Talas’ın Kapadokya ve Erciyes ile birlikte güçlü bir turizm hattı oluşturarak “altın oran” yakalaması gerektiğini dile getirdi.




