Kayseri’de trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere yönelik denetimler kapsamında, sosyal medyadaki görüntüler üzerinden yapılan tespitlerle iki ayrı araç sahibi hakkında işlem yapıldı. Drift atan bir sürücüye 64 bin 896 TL idari para cezası uygulanırken ehliyetine 8 ay süreyle el konuldu.
Egzozundan yoğun duman çıkararak görüşü engelleyen başka bir araç sürücüsüne ise 4 bin 334 TL ceza kesildi ve araç arıza giderilene kadar trafikten men edildi.
Sosyal Medyadaki Görüntüler Harekete Geçirdi
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan ve trafikte tehlikeli hareketler yapan araç görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, Kadir Has Stadyumu Kuzey
Otoparkında drift yaptığı tespit edilen bir sürücüye ulaşıldı.
Ekipler, Trafik Kanunu’na aykırı olarak gerçekleştirilen drift nedeniyle sürücüye 64 bin 896 TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca, sürücünün ehliyetine 8 ay süreyle el konuldu.
Adli İşlem Başlatıldı
Tespit edilen sürücü hakkında “trafiği tehlikeye sokmak” suçundan adli işlem başlatıldı. Araç, olay yerinde gerekli kontrollerin ardından otoparka çekildi.
Polis ekipleri, özellikle trafiği tehlikeye atan sürücülere yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.
Egzozundan Duman Atan Araca da Ceza
Aynı denetimlerde, sosyal medyada paylaşılan ve egzozundan yoğun duman çıkararak diğer sürücülerin görüşünü engelleyen bir başka araç da tespit edildi. Trafik ekipleri, söz konusu araca Trafik Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 4 bin 334 TL idari para cezası uyguladı. Araç, sorun giderilene kadar trafikten men edildi. Arızanın giderilmesinin ardından ise araç sahibine teslim edildi.
Trafikte Tehlikeli Davranışlara Geçit Yok
Kayseri’de gerçekleştirilen bu denetimlerde, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin de dikkate alınarak işlem yapılması dikkat çekti. Emniyet birimleri, trafikte tehlikeli hareketler yapan sürücülere karşı hem kamera görüntülerinin hem de sosyal medya paylaşımlarının yakından takip edildiğini vurguladı.