Kayseri Haber - Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde 23 Ekim 2025’te pompalı tüfekle vurularak öldürülen Meliha Keskin’in cinayet zanlısı Ferhat Karakaya, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık savunmasını yaparken kan donduran detaylar ortaya çıktı.
Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde 23 Ekim 2025 tarihinde pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybeden Meliha Keskin’in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı. 2025 yılı Ekim ayının sonlarında meydana gelen olayın ardından gözaltına alınan cinayet zanlısı Ferhat Karakaya’nın yargılanmasına, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada kimlik tespitiyle başlayan süreçte Karakaya, 1982 doğumlu olduğunu ve Kayseri Vergi Dairesi’nde çay ocağında çalıştığını belirtti.
'Beni Aldattı'
Mahkeme heyetinin boşanma sürecine ilişkin sorusu üzerine sanık Karakaya şu ifadeleri kullandı:
Sanık Karakaya, Meliha Keskin hakkında şu iddialarda bulundu:
“2008 yılında evlendik 2019 yılında boşanma davası açtı. Beni aldattı ve boşanma davasını da açan kendisidir. İlk evlendiğimiz yıllarda ailemle beraber yaşıyorduk, evden hırsızlık yapıyordu babamın ziynet eşyalarını ve altınlarını çaldı. Kendisini çok uyardım anlamadı ben de evimizi Talas/Anayurt’a taşıdım. Orada da karşı komşumuz boşanmıştı onlarla gece saat 4’e kadar oturuyordu çok uyardım beni dinlemedi"
'Ben Öldürecek Olsaydım O An Öldürürdüm'
Karakaya, maktulün kendisini aldattığını iddia ederek şunları söyledi:
“2019 yılında Gökhan diye biriyle beni aldattı. Ben öldürecek olsaydım o an öldürürdüm. Sonra benim babamın mal varlığına göz dikti. Babamdan bana kalan evlerimizi almaya çalıştı"
Mahkeme heyetinin boşanma sürecini yeniden sorması üzerine Karakaya, şu ifadeleri kullandı:
“Beni aldattığı için mahkeme beni boşamadı 2022 yılına kadar sürdü. 2022 yılında boşandık"
'Eskortlarla Geziyordu, Çocuklarıma Bakmıyordu'
Sanık, ayrılık sonrası sürece ilişkin iddialarını da dile getirerek şunları söyledi:
“Ayrıldıktan sonra kötü arkadaşlar edindi, eskortlarla geziyordu 2-3 gün eve gelmediği oluyordu çocuklarıma bakmıyordu. Eve ticari taksiler ve farklı farklı arabalar bırakıyordu. Ben de CİMER ve Talas Emniyet’e çocuklarımla ilgilenmiyor diye şikayette bulunmuştum"
1500 Kez Baz Kaydı
Mahkeme heyeti, hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen Karakaya’nın maktulün evinin yakınlarında 1500 kez baz kaydının bulunduğunu belirtti.
Bunun üzerine sanık şu savunmayı yaptı:
“Olaydan 3 ay öncesine kadar takip etmeye başladım çünkü çocuklarımla ilgilenmiyordu. Çocuklar tek başına yemek yapıyordu, günlerce eve gelmediği oluyordu ben de çocuklarımı takip etmek için evinin oralarda dolandım"
'Panik Anında Ateş Aldı'
Mahkeme heyetinin cinayet anını anlatmasını istemesi üzerine Karakaya şu ifadeleri kullandı:
“Ben Meliha’nın üniversite öğrencisi olduğunu bilmiyordum. Silahı 2 yıl önce internetten almıştım. Kullandığım araba kiralıktır 10 günlüğüne kiralamıştım. Pompalı tüfek orada duruyordu. Sabah konuşmak için evine gittim. Sabah 6’da evinde beklemeye başladım. Büyük oğlum okula gitti. 10:30’da ticari taksi geldi. Eskortlarla gidecek diye iyice şüphelendim. Ya otele ya da eskort yanına gidiyor sandım. Önce o girdi okula ben de ‘eşim içeri girdi 10 dakika konuşup çıkacağım’ dedim. Onları takip ettim. Meliha Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Ağacın dibinde genç bir çocuk duruyordu. ‘Bura nere, ne amaçla kullanılıyor’ diye sordum. Meliha’nın fakülteden çıktığını gördüm. Yanında bir kadın vardı. Ben arabadan inerken beyaz gömleğe sardım. Belki sivil polis olur, bıçak çeken olur diye silah götürdüm. Gömleği attım silahı çıkardım bekle kaçma dedim. Korkutma amaçlı dur dedim. Panik anında ateş aldı. Meliha yerdeydi. Ben de ambulans çağırın diye bağırdım. Ambulans aramak için telefona yöneldim"
'Çok Pişmanım Hala Endişeliyim. Böyle Olsun İstemezdim'
Sanık savunmasının devamında şunları söyledi:
“Lütfen nolur arayın dedim. Telefon video çekmişler haberim yok. Birkaç kişiye gönderilmiş. Daha sonra yanına tüfek nereye isabet etti diye tekrar kontrol ettim. Emniyete teslim olmaya gidiyordum. Yolda polisler gelip beni teslim aldılar. Çok pişmanım hala endişeliyim. Böyle olsun istemezdim.”
Telefonuna Hakaret İçeren İsimle Kaydetmiş
Öte yandan, sanık Ferhat Karakaya’nın hayatını kaybeden Meliha Keskin’i telefon rehberine “Ka*benin evladı” şeklinde kaydettiği de duruşmada ortaya çıktı.




