Salatalık suyu
Yoğun su içeriği nedeniyle ürik asitin vücuttan atılması oldukça yardımcı olur. Su bütün toksinleri vücutta atmaya yardımcı olduğu gibi ürik asitin dışarı atılmasında da etkilidir. Salatalık suyu antihiperürisemik özelliği sayesinde kandaki ürik asit seviyesini azaltır. Antihiperürisemik özelliği ise içerdiği flavonoid kaynaklıdır. Flavonoid ise ürik asit üretimine katı sağlayan ksantin oksidaz enzimini engeller. Blendera koyduğunuz kabuğu soyulmuş salatalığın üzerine yarım su bardağı ekleyerek salatalık suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Vücudun pürinleri parçalaması esnasında ortaya çıkan atıklara ürik asit adı verilir. Pürin ise kırmızı et, deniz ürünleri ve alkolde bulunur. Ürik asiti vücuttan atma görevi ise böbreklerindir. Ürik asidi süzerek idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ürik asit üretimi fazla olduğunda böbrek süzme işlemini yeterince iyi gerçekleştiremez ve ürik asit vücutta birikir. Bu da ürik asit seviyesinin yükselmesine neden olur. Sonucunda da böbrek taşı, eklem ağrısı ve metabolik rahatsızlıklar gibi sorunlar ortaya çıkar.
Karpuz suyu
Salatalık gibi yüksek su içeriğine sahip olan karpuz ürik asit seviyesine düşürme konusunda yardımcı olur. Ürik asitle birlikte vücuttan diğer toksinlerin de atılmasına yardımcı olur. Karpuz aynı zamanda idrar yoluyla ürik asitin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Karpuz dilimlerini blenderdan geçirip süzdükten sonra karpuz suyunu tüketebilirsiniz.
Zencefil çayı
İltihap önleme özelliği nedeniyle tercih edilen zencefil çayı vücuttaki ürik asit seviyesini azaltmaya da yardımcı olur. Zencefil içerdiği polifenoller ve flavonoidler nedeniyle yüksek ürik asit nedeniyle ortaya çıkan iltihaplanmayı engelleyen anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Zencefil çayını düzenli tüketmek şişlik, yüksek ürik asite bağlı iltihaplanmayı önleyici etkiye sahiptir. Kaynamaya başlayan suyun içine taze zencefili rendeleyerek kaynatmaya devam edin. Kaynattıktan sonra süzün ve içimi yumuşatmak için limon sıkın ve ya bal ekleyin.
Yeşil çay
Antioksidan zengini yeşil çay fazla ürik asitin vücuttan atılması onuşunda da yardımcı olur. Yapılan bir çalışmaya göre içeriğinde bulunan epigallokateşin gallat (EGCG) ve gallik asit gibi polifenoller, ürik asit üretimine neden olan ksantin oksidaz enziminin üretilmesini engeller. Bu da ürik asit üretiminin önüne geçerek vücutta fazla ürik asit oluşmasını engeller. Üretimini engellemesinin yanı sıra böbreklerde bulunan ürat taşıyıcıların ürik asiti atmasına yardımcı olur. Kaynattığınız suyun içine yeşil çay ekleyerek demlenmeye bırakın. 2-3 dakik sonra demlenmiş olan yeşil çayınızı süzün. Dilerseniz limon ve bal ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.