Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve hayırsever iş insanı Ömer Kartal arasında, Hacılar ilçesi Erciyes Mahallesi’nde inşa edilecek Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Cami Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi için protokol imzalandı. Düzenlenen imza töreninde Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da hazır bulundu.

Manevi ve eğitim merkezi
Başkan Özdoğan, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, projenin Hacılar ilçesi için büyük bir kazanım olacağını vurguladı. Özdoğan, “Erciyes Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Cami Şerifi Külliyesi ve Gençlik Eğitim Merkezi için protokol imzasını gerçekleştirdik.

Kayseri İl Müftümüz ve kıymetli hayırseverimiz ile birlikte imza altına aldığımız bu önemli eser; gençlerimizin eğitimine ve manevi gelişimine hizmet edecek bir merkez olacak.” dedi.

Gençlere katkı sağlayacak
Yeni yapılacak külliyede cami ibadet için hizmet verirken, eğitim merkezi özellikle gençlerin hem dini hem de sosyal yönden gelişimlerini destekleyecek. İlçedeki gençlerin ders çalışma, sosyal etkinliklere katılma ve manevi eğitim alma imkânı bulacakları merkezin, bölgeye canlılık kazandırması hedefleniyor.

Teşekkür ve hayır vurgusu
Başkan Özdoğan, projeye katkı sağlayan hayırsever aileye teşekkür ederek, “Hacılarımıza kazandırılacak bu güzel hizmet için başta hayırsever ailemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özdoğan: “Hedeflerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam ediyoruz”
Başkan Özdoğan: “Hedeflerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya devam ediyoruz”
İçeriği Görüntüle

İlçeye değer katacak
İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise yapılan bu tür yatırımların toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağladığını dile getirdi. Projenin tamamlanmasıyla Hacılar’da sadece ibadet değil, aynı zamanda eğitim ve sosyal faaliyetlerin de yürütülebileceği modern bir merkez kazandırılmış olacak.

Kaynak: 1HA