Kayseri Haber / Kayseri’de vatandaşlar arasında uzun süredir konuşulan “Kayseri’de en fazla büyü hangi ilçede yapılıyor” konusu yeniden tartışılmaya başlandı.

Şehir genelinde kulaktan kulağa yayılan bu iddialar, özellikle aile ilişkileri, evlilikler ve duygusal bağlar üzerinden şekillenmesiyle dikkat çekti. Söz konusu iddialar giderek şiddetlenirken bu konu Kayseri gündeminde merak uyandıran başlıklar arasında yer aldı.

Kayseri'de Büyü Silsilesi Şehir Bu Iddiaları Tartışıyor!124

İddiaların Odağında Hacılar İlçesi Var

Vatandaşlardan edinilen iddialara göre, Kayseri’de büyünün en yoğun dile getirildiği ilçe Hacılar olarak öne çıktı. Alınan bilgilere göre ilçede konuşulan iddiaların büyük bölümünün aile içi ilişkilerle bağlantılı olduğu ifade edildi.

Yer alan iddialar arasında özellikle dile getirilen konu ‘gelin kaynana ilişkileri oldu. İddialara göre ‘gelin sözünden çıkmasın’ ya da ‘karı-koca yanından ayrılmasın’ diye büyü yapıldığı dile getirildi. Anlatılan şeyler ise, aile içinde yaşanan huzursuzlukların gerekçesi olarak sunuldu.

Kayseri'de Büyü Silsilesi Şehir Bu Iddiaları Tartışıyor!2

‘’Karı Koca’nın Arasını Bozmak İçin Yapılıyor’’

Aynı zamanda karı-kocanın arasını bozmak için yapılan büyüler de ilçedeki vatandaşlar arasında gündem oldu. Düğün olmadan önce erkek tarafını istemesine rağmen bir başkasıyla evlenmesine katlanamayan kadınlar tarafından yapıldığı öne sürüldü.

İddialara göre bu büyü için kullanılması gereken en önemli şeyin ‘Domuz Yağı’ olduğu dile getirildi. Hacılar ilçesiyle sınırlı olmadığı aktarılan iddialar arasında, duygusal ilişkilerle bağlantılı söylentiler de sıkça yer aldı.

Kayseri'de Büyü Silsilesi Şehir Bu Iddiaları Tartışıyor!4

Evli olsun olmasın ‘Biri beni sevsin’ düşüncesiyle yapılan büyüler de vatandaşlar arasında konuşulurken bu söylentiler, özellikle ani ilişki değişimleri, evlilik kararları ya da beklenmedik ayrılıkların arsından gündeme geldi.

İlçedeki bazı vatandaşlar, ilişkilerindeki ani kopuşları, duygusal sorunları ve kırılmaları yapılan büyülerle ilişkilendirdi.

Kayseri'de Büyü Silsilesi Şehir Bu Iddiaları Tartışıyor!

''Birini Hasta Etmek İçin Yapılıyor''

İlişkiler için yapılanların yanı sıra asıl tartışılan konu birini hasta etmek için yapılan büyü oldu. Sabunla yapılan büyüde iddialara göre edilen niyet, sabun toprağın altında erirken büyü yapılan kişi de erimeye başlasın oluyor.

İddialara göre büyü yapılmak istenen kişiden herhangi bir parçayı koyduktan sonra iple bağlanıp toprağın altına gömülen sabun, erimeye başladığı an karşıdaki kişi hastalanıyor. Tam olarak nedeni bilinmeyen hastalıklarla mücadele eden kişi, bir süre sonra hastalıktan kolunu kaldıramaz hale geliyor.

Vatandaşlar tarafından söylenen iddialara göre bozulması imkansız sayılan tek büyü de sabun büyüsü olarak geçiyor.

Kayseri'de tarihi satış: Mahkeme 265 milyon liraya satılacak dedi
Kayseri'de tarihi satış: Mahkeme 265 milyon liraya satılacak dedi
İçeriği Görüntüle

Kayseri'de Büyü Silsilesi Şehir Bu Iddiaları Tartışıyor!123

Covid Döneminde de Yaşandığı İddia Edilen Olay Yeniden Gündeme Geldi

Kayseri’de sıkça büyü iddiaları konuşulurken, Covid-19 sürecinde yaşandığı öne sürülen bir olay da vatandaşlar tarafından yeniden hatırlatıldı. İddialara göre, Kayseri’de bir kadın, eşinin ilişkisi olduğu kadının yaşadığı semti öğrendikten sonra binasına gider ve tüm zillere elini sürmeye başlar.

Bina kamerasına yansıyan kadın, ekipler tarafından gözaltına alınır. Verdiği ifade de eşini sevgilisinden soğutmak için zillere domuz yağı sürdüğünü dile getiren kadın büyü yaptığını itiraf eder.

Söz konusu olay, o dönemde şehir genelinde büyük yankı uyandırmış, uzun süre vatandaşlar arasında konuşulmuştu.

Kaynak: Hatice Karakaya