Sivas'ta boğazları kesilerek öldürülen 22 ve 16 yaşındaki iki kardeşin cinayet zanlısı, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kapsamlı takibi sonucu Ankara’da yakalandı.
Olay, gece yarısı Kılavuz Mahallesi 44. Sokak'taki bir apartmanda yaşanmıştı. Umutcan (22) ve milli sporcu Melisa Şimşek (16) adlı kardeşler, anneleri tarafından evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu. Melisa Şimşek'in öldürülmeden önce ellerinin bağlandığı belirlenmişti. Olayın ardından polis ekipleri, katil ya da katil zanlılarının bulunması için geniş çaplı çalışma başlatmıştı.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülen takip sonucu cinayet zanlısı H.S., Ankara’da yakalandı.
Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Kılavuz Mahallesi'nde meydana gelen ve iki kardeşin bıçaklı saldırı sonucu hayatlarını kaybettiği olayın faili yakalanmıştır. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yapılan titiz ve detaylı çalışmalar neticesinde, olayı H.S. isimli şahsın gerçekleştirdiği ve sonrasında Ankara iline gittiği tespit edilmiştir. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar neticesinde aynı gün içerisinde cinayet zanlısı yakalanarak gözaltına alınmıştır. İşlemleri sonrası zanlı adli makamlara sevk edilecek olup, cinayetin sebebi çok yönlü olarak araştırılmaktadır" denildi.
Müge Anlı’ya başvurmuşlar!
Türkiye’yi derinden etkileyen korkunç olayla ilgili çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Hayatını kaybeden kardeşlerin amcası Fevzi Şimşek, Umutcan ve Melisa’nın babası Uğur Şimşek’in 4-5 yıl önce ortadan kaybolduğunu belirtti. Edinilen bilgilere göre, Ankara’ya gitmek üzere evden ayrılan babalarını bulmak için kardeşlerin, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdukları ortaya çıktı.