Otomobil sahipleri dikkat: Direksiyona kalana kadar çalmışlar!
Otomobil sahipleri dikkat: Direksiyona kalana kadar çalmışlar!
İçeriği Görüntüle

Tedavi sürecini geride bırakarak sağlığına kavuşan iki kadın, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında başlattıkları bisiklet turuyla Türkiye’yi dolaşarak kanser hastalarına moral oluyor. İzmirli Emine Aktürk ve Aydınlı Fadime Yıldız, Konya’dan başladıkları farkındalık yolculuğunda Kayseri’ye ulaştı.

'Bisiklet beni hayata bağladı'

Bergama’da uzun yıllardır bisiklet etkinliklerinde yer alan Emine Aktürk, kanserle mücadele döneminde spora tutunmanın kendisine güç verdiğini belirtti.

kanseri yenen kadın

Aktürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu süreç zorluydu ama bisiklet benim için iyileştirici bir güç oldu. Kanser tedavisi gören kadınlara moral vermek ve motivasyonlarını artırmak istiyoruz. Konya’dan başladık; Aksaray, Göreme, Ürgüp ve Avanos’tan geçerek Kayseri’ye geldik. Buradan da Güneydoğu illerine, oradan Kıbrıs’a doğru devam edeceğiz"

Aktürk, sosyal medyadan paylaştıkları yolculuğa halkın büyük ilgi gösterdiğini, gittikleri şehirlerde kanserle mücadele eden kişilerle bir araya gelerek moral verdiklerini söyledi.

“Bir hobiyle uğraşmak, hastalıkla mücadelede çok önemli. Bu sadece kanser değil, tüm hastalıklar için geçerli. Herkes hareket etmeli ve sevdiği bir şeyle ilgilenmeli"

kanseri yenen kadın

'Bizi gören hastalar umut buluyor'

Dokuz yıl önce meme kanseri teşhisi konulan Fadime Yıldız ise, halen ilaç tedavisinin sürdüğünü ancak sağlığının yerinde olduğunu belirterek farkındalık turuna katıldığını söyledi.

“Gittiğimiz yerlerde kadınlarla konuşmak, onlara dokunmak ve moral vermek bize de çok iyi geliyor. Bizi gören hastalar, ‘biz de başarabiliriz’ diyor. Bu umut, en büyük kazancımız. Spor, sağlıklı kalmanın en etkili yolu. Bisiklet olmak zorunda değil; koşu, yüzme veya herhangi bir aktivite insanı güçlü tutuyor "

Yıldız, Kayseri’den sonra Kahramanmaraş’a doğru pedal çevireceklerini, yaklaşık iki aylık bir Türkiye turu planladıklarını ifade etti.

kanseri yenen kadın

Kayseri’de sıcak karşılama

Farkındalık turunun Kayseri etabında, Kayseri Bisiklet Motosiklet Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Mehmet Lüzumlar, sporcuları ağırladı. Lüzumlar, bisikletin sadece bir spor aracı değil, aynı zamanda sağlık ve moral kaynağı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Emine ve Fadime Hanım’ın bu anlamlı etkinliği takdire değer. Deprem bölgesindeki hastalara moral vermek için yola çıktılar. Bisiklet, hem sağlık hem de umut taşıyan bir araç"

Deprem bölgesine moral turu

Kayseri’de birkaç gün konaklayan Emine Aktürk ve Fadime Yıldız, daha sonra Kahramanmaraş başta olmak üzere deprem bölgesine hareket etti. İkili, rotaları boyunca hem kanser farkındalığı oluşturmayı hem de tedavi gören hastalara umut aşılamayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA