Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Melikgazi 5. Olağan Kongresi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye AKP Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP eski Milletvekili Recep Yıldırım, AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. AKP Melikgazi ilçe eski başkanı Timur Barlas ve yeni başkan Sıddık Sami Kadıoğlu’da hazır bulundu.

ÖZHASEKİ’YE ÖZEL ANONS

Kongre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin gecikmesi sebebiyle 20 dakika geç başladı. Milletvekillerinin dahi anons edilmediği kongrede Başkan Özhaseki’nin salona girişi anons ile duyuruldu. Tek adayın olduğu kongrede açılış konuşmasını AKP Melikgazi ilçe eski başkanı Timur Barlas yaptı. Barlas, “13 yıldır sürdürdüğüm görevi bugün devrediyorum” dedi.

AKP İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise Kayseri’de son kongreyi gerçekleştirdikleri hatırlatarak, “16 yeni güçlü ve dinamik ekip kurduk. Tabi yeni ekipler kurunca eski arkadaşları aramızdan uzaklaştırmıyoruz, bu davaya gönül veren insanları arttırıyoruz onlarla birlikte çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

“KİMSE DEVLETİN İÇERİSİNDE YENİ

BİR YAPILANMAYA GİDEMEYECEK”

Özden, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu teşkilatlarımız sayesinde vesayet rejimlerini yeneceğiz. Devletin içerisinde devlet yapılanmasına girenlerin önüne geçeceğiz. Bunu yapmamızın tek bir sebebi kongrelerimizde yenilenmek, teşkilatımızı güçlendirmek ve kuvvetlendirmekle olacaktır. Biz bugün bunu başardığımızın inancındayım. Bugün inşallah yeni ekiplerle bundan sonra bu tür sebeplerin ne olursa olsun hiç kimse devletin içerisinde yeni bir yapılanmaya gidemeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bu müsaade etmeyecek ekipler bugünden itibaren kurulmuş oldu.

Başkan Özden, açıklamasının ardından AK Parti Melikgazi ilçe eski başkan Timur Barlas ve Melikgazi İlçe yeni başkanı Sıddık Sami Kadıoğlu ile poz verdi.

SALON BOŞALMASI

Ak Partili Dursun Ataş: Sorunları çözmek için sahadayız Ak Partili Dursun Ataş: Sorunları çözmek için sahadayız

KARAYEL’İ KIZDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’de göreve geldiği ilk yılları ve o zamandan bu güne nasıl geldiklerini uzun uzun anlattı. Özhaseki’nin uzun süren konuşması katılımcıların sıkılmasına sebep oldu. Konuşmanın ardından katılımcıların birçoğu salonu terk etti. Kürsüye gelen Milletvekili Yaşar Karayel, katılımcılara tepki gösterdi. Kongrenin tam bir şölen olduğuna vurgu yapan Karayel, “Bütün salon boşaldı. Böyle şölen olmaz” dedi. Karayel, sözlerini şöyle noktaladı: “Bütün konuşmalara katılıyorum. Konuşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Yaşar Karayel, gönderme dolu kısa konuşmasının ardından kürsüyü terk etti. Kongrede tek aday olan Sıddık Sami Kadıoğlu Melikgazi ilçe başkanlığı görevine seçildi. Kongre sonrası katılımcılara tavuk döner ikram edildi.