Kayseri Devlet Hastanesi, ruh sağlığına yönelik toplumsal farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Hastane bünyesinde görev yapan sağlık personeline, “Toplumda Oluşan Şizofren ve Bipolar Hastalarda Damgalama” konulu dikkat çekici bir eğitim programı düzenlendi.

kayseri devlet hastanesi

Psikolog Türkmen’den damgalamaya karşı etkili sunum

Eğitim, hastane psikoloğu Muhammed Türkmen tarafından verildi. Sunumda, şizofreni ve bipolar bozukluk gibi ciddi ruhsal rahatsızlıkların toplumdaki yeri, bu hastalıklara yönelik önyargılar ve damgalamanın bireyler üzerindeki olumsuz etkileri ele alındı.

Türkmen, özellikle sağlık çalışanlarının empatik bir tutumla yaklaşmalarının, hem tedavi sürecine hem de hasta psikolojisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Eğitimin temel amacı ise, personelin bu hastalıklarla ilgili bilgi düzeyini artırmak ve toplumsal önyargılarla mücadeleye katkı sunmak oldu.

kayseri devlet hastanesi

Korkutan salgın geri döndü: Genç kız hayatını kaybetti
Korkutan salgın geri döndü: Genç kız hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Damgalamanın tedavi sürecine etkisi vurgulandı

Eğitim kapsamında, şizofreni ve bipolar bozukluk yaşayan bireylerin, toplumsal ötekileştirme ve etiketlemeye maruz kalmasının tedavi süreçlerini olumsuz etkilediği vurgulandı. Bu nedenle sağlık çalışanlarının, hastalarla iletişimde daha anlayışlı, sabırlı ve bilinçli olmalarının hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Kaynak: Merve Erol