Devlet Bahçeli, Ahmet Özer hakkında: Bu kararın mahşeri vicdanda yeri yoktur
Devlet Bahçeli, Ahmet Özer hakkında: Bu kararın mahşeri vicdanda yeri yoktur
İçeriği Görüntüle

Kayseri AK Parti Milletvekili Akar, TBMM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada Kıbrıs tarihine ve Türk askerinin bölgedeki varlığına dikkat çekti. Kıbrıs meselesinin Türkiye için sıradan bir dış politika başlığı değil, bir milli mesele olduğunun altını çizerek önemli açıklamalarda bulundu. 1960 Londra ve Zürih Antlaşmaları ile kurulan dengenin, 1963 yılında Türk ailelerine yönelik gerçekleştirilen katliamlar ve yükselen olaylarla bozulduğu süreci hatırlatarak, 1974 Kıbrıs Barış Harekatının sadece Türklerin değil, Rumların da güvenliğini sağladığının altını çizdi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: Kıbrıs İçin Tek Çözüm İki Devlet

Geçmişteki çözüm arayışlarına değinen Akar, Türkiye’nin barışçıl yaklaşımına rağmen olumsuz yanıtlar alındığına dikkat çekti.Akar, “2004'te Annan Planı'nı kabul ettik, kabul etmediler. 2017'de Crans-Montana'da toplantılara girdik, onlar girmediler. Ve bunun sonucunda geldiğimiz noktada rahatlıkla diyoruz ki; artık iki devletli çözümden başka çözüm görünmüyor Kıbrıs'ta, bunun da bilinmesi lazım.” diye konuştu

‘Kıbrıslı Kardeşlerimizin Hakkını Çiğnetmeyeceğiz’

Türkiye’nin hem kendi haklarını hem de Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma konusundaki tavizsiz duruşunu yineleyen Akar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de, Ege'de ne kendimizin ne Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını bugüne kadar çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Kendi hakkımızı, Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını korumakta, savunmakta azimliyiz, kararlıyız. Allah'a çok şükür bunda muktediriz."

Kaynak: Haber Merkezi