KAYSERİ HABER/ Kayseri’de binlerce vatandaşı mağdur eden yarım kalan inşaatlar için dikkat çeken bir öneri Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'den geldi , müteahhit mağduriyetlerinin önüne geçmek için “inşaat bitmeden yeni ruhsat verilmemeli” çağrısında bulundu.

Yarım İnşaatlar, Bitmeyen Mağduriyetleri çoğaltıyor

Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde yarım kalan inşaatlar, vatandaşları mağdur bırakmaya devam ediyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, müteahhit kaynaklı mağduriyetlerin temelinde kontrolsüz bir ruhsat sistemi olduğunu söyledi. Mahmut Şahin’e göre, bir müteahhit bitirmediği inşaata rağmen başka bir projeye başlayabiliyor ve bu durum binlerce insanın hayallerini yarım bırakıyor.

AJET’den dev kampanya 150 bin koltuk, 849 TL’den satışa çıkartıldı
AJET’den dev kampanya 150 bin koltuk, 849 TL’den satışa çıkartıldı
İçeriği Görüntüle

Mahmut Şahin, “Yarım kalan inşaatlar sadece beton yığınları değil; insanların birikimi, umudu ve hayatıdır. İnsanlar ev hayaliyle borca giriyor, sonrada ortada kalıyor. Buna artık dur denilmeli” ifadelerini kullandı.

“Mesken Ruhsatı Yoksa Yeni İnşaat da Olmasın”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, çözümün aslında çok basit olduğunu söyleyerek , belediyelere açık çağrıda bulundu. Mahmut Şahin, “Bir müteahhidin yarım kalan inşaatı varken başka bir inşaata ruhsat verilmemeli. Mesken ruhsatını almadan yeni ruhsat izni olmamalı” dedi.

Yarım kalan inşaatların sadece ekonomik değil, şehir asayişini de tehdit ettiğini belirten Mahmut Şahin, bu yapıların zamanla suç yuvasına ve tehlikeli alanlara dönüştüğünü ifade etti. Mahmut Şahin’e göre belediyeler kanuna uygun şekilde bu uygulamayı hayata geçirirse, yüz binlerce vatandaşın mağduriyeti sona erecek.

Kaynak: İHA