19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Anadolu Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karakaya ve diğer merkez ilçe muhtarlarını makamında ağırladı.
Vali Gökmen Çiçek muhtarların gerçekleştirdiği ziyarette, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemi ve vatandaşla devlet arasındaki köprü rolünü vurgulayan, muhtarların özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Muhtarlar Günü’nü kutladı.
Demokrasimizin temel taşı: Muhtarlar
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 19 Ekim Muhtar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajda Vali Çiçek, “Demokrasimizin temel taşlarından olan, devletimizin vatandaşla en yakın temas noktası konumundaki muhtarlarımız; mahallelerimizin, köylerimizin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözüme kavuşturulmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde önemli görevler üstlenerek, vatandaşlarımızla devlet kurumlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık teşkilatı en ücra yerleşim yerine bile modern, yenilikçi kamu yönetimi anlayışını taşıyarak her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olmuştur.
Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını yerinde tespit ederek yetkili makamlara ileten, takibini yaparak çözümüne katkı sağlayan muhtarlarımız, demokrasimizin vazgeçilmez bir aktörü, mahallelerimizde ve köylerimizde devletimizin talepleri gören gözü, işiten kulağıdırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kayseri'mizin dört bir yanındaki muhtarlarımız olmak üzere, bu kutsal görevi hakkıyla yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor; sağlık, huzur ve başarı dolu nice yıllar diliyorum” diyerek mesajını sonlandırdı.