Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde hizmet veren Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, yeni sezon için 26 Temmuz’da kapılarını açtı. Her Cumartesi 08.00-18.00 saatleri arasında Kayserililerle buluşan pazar, hem organik hem de ekonomik ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (3)Organik beslenmenin yeni adresi

Büyükşehir Belediyesi’nin organik tarımı destekleme çalışmaları çerçevesinde hayata geçirilen Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, vatandaşların en doğal ürünlere doğrudan ulaşmasına imkân tanıyor. Burada, tamamen doğal fide ve tohumlardan elde edilen sebze ve meyveler satışa sunulurken, aynı zamanda bölgede üretilen tüm organik sertifikalı ürünler de tüketiciyle buluşturuluyor.

Bahçe sorumlusu Ziraat Teknikeri Ömer Coşkun, Doğal Ürünler Bahçesi’nin 2017’den bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Toplam 54 adet bahçemiz bulunuyor. Parsellerimiz 330, 470 ve 660 metrekare büyüklüklerinde. Ayrıca bir pazar yerimiz, tarım aletlerini sergilediğimiz bir müzemiz ve atalık tohumların korunduğu tohum bankamız var. Pazarımız her Cumartesi sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar açık.”

Coşkun, vatandaşların ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Kimyasaldan uzak tamamen doğal ürünlerden yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerimizi pazarımızda sergiliyoruz. Herkes gönül rahatlığıyla buradan alışveriş yapabilir” ifadelerini kullandı.

24 Ağustos Şehidi Cüneyt Deveci’nin Şehadet Günü!
24 Ağustos Şehidi Cüneyt Deveci’nin Şehadet Günü!
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (8)Üreticilerden vatandaşlara çağrı

Pazarda organik üreticiler de ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

Organik tarım üreticisi Mehmet Killik, “Ürünlerimiz tamamen ilaçsız, katkısız ve doğal. Vatandaşlarımız da memnun, satışlarımız da iyi gidiyor” dedi.

Bir diğer üretici Gülsen Yağmur Al, “Burada her türlü sebze bulunuyor. Kimyasal ve pestisit yok. Sürekli müşterilerimiz var, sağlığını düşünen herkesi bekliyoruz” sözleriyle vatandaşları davet etti.

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (6)13 yıldır organik üretim yapan ve 8 yıldır pazarda satış yapan Burhan Şahin ise, “Vatandaşlar organik ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Yurt dışından gelen ziyaretçiler bile böyle bir pazarın varlığına şaşırıyor. Kayseri için çok büyük bir hizmet” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Vatandaşlardan Büyükşehir’e teşekkür

Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar da uygulamadan memnun.

Fikret Şaylan, her Cumartesi pazara geldiğini belirterek, “Çok memnunuz. Temiz, kaliteli ve sıhhatli ürünler var. Pazar öyle bir pazar oldu ki aile gibi olduk, birbirimizi tanıyoruz. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Hasan Ersözlü ise, “Burada amatör ruhla üretilen ürünleri doğrudan üreticisinden almak çok keyifli. Fiyatlar uygun, ortam çok güzel. Alışveriş burada bir zevk” diye konuştu.

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (7)Kadın kooperatifinden işlenmiş ürünler

Pazarda yalnızca taze sebze ve meyveler değil, işlenmiş organik ürünler de satışa sunuluyor. Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi (KAÇEM) üyeleri tarafından üretilen salça, tarhana, elma sirkesi, gilaburu sirkesi, erişte, gacer unu, vişne, erik, kayısı ve şeftali marmelatları pazarda büyük ilgi görüyor.

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (4)Tohum bankası ve tarım aletleri alanı

Doğal Ürünler Bahçesi içerisinde ayrıca Tohum Bankası ve Tarım Aletleri Alanı da yer alıyor. Ata tohumlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulan tohum bankasında yerli tohumlar muhafaza edilirken, tarım aletleri alanında ise geçmişte kullanılan tarım aletleri sergileniyor.

Kayseri’de Doğal Ürünler Pazarı Vatandaşları Bekliyor! (5)Kayseri’de organik tarıma büyük katkı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında üreticilere sağladığı desteklerle dikkat çekerken, bu proje ile hem organik üretimi destekliyor hem de vatandaşların uygun fiyatlarla doğal besinlere ulaşmasını sağlıyor.

Vatandaşlar ve üreticiler, böyle bir imkân sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletirken, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, Kayseri’de organik ve sağlıklı yaşamın adresi olmaya devam ediyor.

Kaynak: Kurum Bülteni