Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Bahçebaşı Mahallesi’nde yeni yapılan TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede kayaların yuvarlandığı iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından mahalle sakinleri, olası bir faciadan endişe ettiklerini belirtti.
Kayaların yuvarlanarak aşağıda bulunan evlerin bahçelerine kadar ulaştığını ifade eden vatandaşlar, hem maddi zarar yaşadıklarını hem de can güvenliğinin tehlikede olduğunu dile getirdi. Özellikle çocukların ve yaşlıların dışarı çıkarken korku yaşadığını söyleyen mahalle halkı, yetkililerden acil müdahale bekliyor.
'Bahçemize kaya düştü, çocuklarımızı dışarı çıkaramaz hale geldik'
Mahallede yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Bir mahalle sakini, “Kayalar TOKİ konutlarının bulunduğu tepeden yuvarlanarak evimizin bahçesine kadar geldi. Çocuklarımızı dışarı çıkaramaz hale geldik. Gece ya da gündüz fark etmiyor, her an yeni bir kaya düşebilir. Maddi zararımız büyük ama asıl korkumuz birinin zarar görmesi,” şeklinde konuştu.
Özellikle çocukların oyun oynadığı alanlara kadar ulaşan kaya parçaları nedeniyle mahallede büyük bir tedirginlik yaşanıyor. Aileler, bahçelerinde ve sokakta vakit geçirmeye çekindiklerini söylüyor.
Olayın ardından çevre sakinleri, yetkili kurumların bölgede bir an önce inceleme yaparak güvenlik önlemleri almasını talep ediyor. Aksi halde, yaşanabilecek bir felaketin sorumluluğunun büyük olacağı ifade ediliyor.
Olası bir facianın önüne geçilmeli
Uzmanların da belirttiği gibi, dik eğimli arazilerde inşaat yapılırken doğal afet riskleri mutlaka değerlendirilmelidir. Bahçebaşı Mahallesi’nde yaşanan bu olay, sadece bölge halkının değil, tüm kamuoyunun dikkatini çekti.