28 Mayıs tarihli Resmî Gazete’de, Türkiye’de birçok ilde vali, vali yardımcıları ve kaymakam atamaları gerçekleşti. Bu kapsamlı atama listesi, sabah saatlerinden itibaren hem kamu kurumlarında hem de kamuoyunda dikkatle takip edilmeye başlandı. Görev değişiklikleri, ülke genelinde idari yapının daha dinamik ve işlevsel hale gelmesi amacıyla yapılırken, Kayseri’den de önemli bir değişikliğin yer aldığı listede isimler netlik kazandı.
28 Mayıs 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararıyla, Kayseri ve Adana illerinde dikkat çeken görev değişiklikleri gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Adana Vali Yardımcılığı görevine atandı. Bu gelişmeyle birlikte Kayseri’de vali yardımcılığı görevine kimin getirileceği merak konusu oldu.
Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya’nın yerine gelen isim ise çok merak edilirken, eski İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı’nın, yeni Kayseri Vali Yardımcısı olarak atandığı açıklandı. Bu atama ile birlikte Şevket Atlı'nın Kayseri'deki görevine başlaması bekleniyor.
Şevket Atlı kimdir?
Şevket Atlı, kamu yönetimi alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan bir yöneticidir. İstanbul Vali Yardımcılığı görevinden önce çeşitli kamu kurumlarında yöneticilik yapan Atlı, özellikle ulaşım, gümrük ve yerel yönetimler konularında aktif rolleri ile tanınıyor. Atlı, kariyeri boyunca hem merkezi hem yerel idarede edindiği tecrübeleri yeni görevine taşımaya hazırlanıyor.
Yeni görevinde, Kayseri’nin gelişimine katkı sağlaması ve kamu hizmetlerinde etkinliği artırması beklenmektedir. Ayrıca, şehirle güçlü bir bağ kurarak, hem kurum içi koordinasyonu hem de vatandaş memnuniyetini üst seviyeye çıkarması hedefleniyor.
Görev değişikliği ile yeni dönem
Kayseri'deki bu atama, ilin kamu yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Görevine büyük bir motivasyon ve heyecanla başlaması beklenen Şevket Atlı’nın, tecrübesi ile şehirde etkili bir kamu hizmeti sunması bekleniyor.
Vali Yardımcılarının dışında da çok sayıda kaymakamın görev yerleri değişirken, Kayseri’deki şehir içi atamalar da dikkatlerden kaçmadı. Yeşilhisar Kaymakamı Cüneyt Caner'in yeni hacılar Kaymakamı olarak atanması ile eski Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu'nun yeni görev yeri ise merak edilenler arasında.
Şemseddin Erkaya’ya başarılar dileriz
Eski Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya’ya, Adana’daki yeni görevinde başarılar diliyoruz. Erkaya, görev süresi boyunca Kayseri’ye hizmet etmek adına özverili çalışmalar yürütmüş ve şehir halkıyla güçlü bir bağ kurmuştur. Kendisine Kayseri’ye verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinde de aynı başarıyı sürdüreceğine inanıyoruz.
Kayseri’de giden ve yerlerin eğelen birçok isim dikkat çekerken Kayseri Valiliği’nde göreve yeni başlayacak olan eski İzmir Foça Kaymakamı Mehmet Türköz’de Kayseri’ye atanan isimler arasında yer aldı. Peki, Kayseri’de yedinci olarak gelen Vali Yardımcısı Mehmet Türköz kimdir?
14 Eylül 1971 tarihinde Denizli’de doğan Mehmet Türköz, ilkokul ve ortaokulu Bekilli ilçesinde tamamladıktan sonra lise öğrenimin de İzmir’de tamamladı. 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Adalet Yüksek Okulundan mezun oldu ve ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne giriş yaptı. İkinci üniversitesi eğitimini de tamamlayan Mehmet Türköz mezun olduktan sonra siyasete atıldı.
İlk görevi Denizli Kaymakam Adaylığı
Türköz, 1998 yılında Kaymakamlık sınavını kazandı ve Denizli Kaymakam Adayı olarak mesleğine başladı. Uşak, Kütahya ve Konya şehirlerinin çeşitli ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. İngiltere’de dil eğitimi için Nothingham Üniversitesinde eğitim aldı ve kaymakamlık kurslarına katıldı. Buradan da başarıyla mezun olan Türköz, sırayla, Giresun, Bitlis’te kaymakamlık görevi yaptı. Ardından, Bitlis Vali Yardımcılığı ve Balıkesir’de kaymakamlık görevlerinde bulunan Türköz 2010 yılında Ağustos ayında Tosya Kaymakamlığına atandı. Ardından İzmir Foça Kaymakamlığı görevini icra eden yeni Kayseri Vali Yardımcısı, İzmir Foça Kaymakamlık görevinden 28 Mayıs 2025 tarihinde Kayseri’ye atandı. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.