Kayseri'nin Develi ilçesinde hayata geçirilen “Akademik Başarı, Kariyer Planlama, Teknolojik ve Sosyal Gelişim Projesi”, gençlerin akademik ve sportif başarılarına yön veriyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ulusal ve uluslararası başarılar elde eden 190 öğrenci, Aksu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Bilimden spora geniş kapsamlı bir başarı tablosu

Develi’de yürütülen proje kapsamında öğrenciler, hem bilimsel hem de sportif alanda önemli dereceler elde etti. 11 okuldan 80 öğrenci, spor müsabakalarında ilçeyi başarıyla temsil ederken, 7 okuldan 19 öğrenci ise TÜBİTAK, TEKNOFEST Kıbrıs, Akıl ve Zeka Oyunları gibi prestijli yarışmalarda ödül kazandı.

Özellikle Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisinin U16 Kadın Milli Takımı’na seçilmesi ve Çaylıca Ortaokulu’nun Voleybol Yıldız Erkekler İç Anadolu Bölge Şampiyonu olması dikkat çekti.

Eğitimde fırsat eşitliği için model proje

Develi Kaymakamlığı öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Öksüt Madencilik desteğiyle sürdürülen proje, yaklaşık 13 bin öğrenciyi kapsıyor. Proje; akademik başarıyı artırmak, sınavlara hazırlıkta destek sağlamak ve özellikle dezavantajlı gelir grubundaki öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında öğrencilere:

  • Ücretsiz destek kursları
  • Ödüllü deneme sınavları
  • Kitaplıklar ve bilim laboratuvarları
  • Spor ekipmanları
  • Ulaşım desteği

gibi birçok olanak sunuluyor.

'Eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir adım'

Törende konuşan Develi Kaymakamı Yusuf Turan, projenin gençlerin geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı:

“Bu proje sayesinde gençlerimizin başarılarına tanık olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle Öksüt Madencilik'in katkılarıyla eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen bu çalışma, Develi’nin geleceği için önemli bir yatırım. Kırsal bölgelerde kaynaklara erişimde zorluk yaşayan öğrenciler için örnek bir uygulama"

develi

Develi’de yasa boğan ölüm! 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti!
Develi’de yasa boğan ölüm! 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti!
İçeriği Görüntüle

Öksüt Madencilik’ten eğitime 25 milyon TL destek

Projenin ana destekçilerinden Öksüt Madencilik, bugüne kadar eğitime 25 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptı. Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan, bu desteklerin sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük katkı sunduğunu belirtti:

“Gençlerimizin motivasyonunu artırmak ve daha donanımlı bireyler olmalarını sağlamak için bu projeye destek verdik. Develi’de eğitim fırsatlarını artırmak ve fırsat eşitliği yaratmak, sosyal sorumluluğumuzun bir parçası. Desteklerimizi sürdüreceğiz"

Ödül töreni coşkuyla tamamlandı

Yoğun katılımla gerçekleşen ödül töreni, TEKNOFEST’te dereceye giren öğrencilerin gösterisiyle başladı. Ardından halk oyunları ve müzik dinletisi ile devam eden etkinlik, ödül takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: İHA