İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023’te yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nin iptali için açılan davada ara karar vererek CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetiminin görevden alınmasına hükmetti. Çelik ve il yönetimiyle birlikte disiplin kurulu üyeleri de görevden uzaklaştırıldı.

Mahkeme kararıyla oluşturulan geçici kayyum heyetinde Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Ekran Narsap yer aldı. Ancak bu gelişmenin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gürsel Tekin’in partiden ihraç edildiğini duyurdu.

Kayyum Krizi Chp’yi Karıştırdı Gürsel Tekin Ihraç Edildi (2)

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, “Cumhuriyet Halk Partili hiç kimse Saray’ın kurduğu bu kumpasın bir parçası olamaz. Parçası olanın partiyle ilişkisi kesilir. Gürsel Tekin’i tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na verdik ve partiden ihraç ettik” dedi.

Gürsel Tekin ise ihraca tepki göstererek, “Bana sormadan, savunmamı almadan beni ihraç edemezsiniz. CHP bizim evimizdir, kayyıma bırakmayız” ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin kimdir?

Kayseri’den 23 takım İstanbul'da Türkiye birinciliği için yarışacak
Kayseri’den 23 takım İstanbul'da Türkiye birinciliği için yarışacak
İçeriği Görüntüle

1964’te Ardahan Göle’de doğan Tekin, gençlik yıllarında CHP’nin gençlik kollarında siyasete atıldı. SODEP ve SHP’de görev aldıktan sonra 1989’da Kadıköy Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. CHP’de ilçe ve il yönetimlerinde görev alan Tekin, 2007’de CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde İstanbul milletvekili seçilen Tekin, 2014-2016 arasında CHP Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Son olarak 2024 yerel seçimleri öncesi Esenyurt Belediye Başkan adaylığı gündeme gelmiş ancak bu öneriyi kabul etmeyerek partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi