Adana Haber / Adana’da kredi kartı limiti yükseltme vaadiyle vatandaşları dolandıran iki şüpheli, milyonluk vurgun yaptı. Sahte banka bağlantılarıyla güven kazanan zanlılar tutuklandı.
Kredi Kartı Limiti Artırma Yalanıyla Güven Kazandılar
Adana’da yaşanan olayda, maddi sıkıntı içinde olan vatandaşlar, kredi kartı limiti yükseltme vaadiyle dolandırıldı. Edinilen bilgilere göre Özkan K. (37) ve Muhammet Ali İ. (37), ekonomik zorluk yaşayan Karani G. (31) ile arkadaş ortamında tanıştı. Şüpheliler, “Bankalarla irtibatımız var, tanıdıklarımız sayesinde kredi puanını yükseltip yüksek limitli kredi kartı çıkarabiliriz” diyerek mağdurun güvenini kazandı.
Bu sözlere inanan Karani G., kredi kartı limitinin artırılması vaadiyle mevcut kredi kartlarını ve kimlik bilgilerini zanlılara teslim etti. Şüphelilerin, mobil bankacılık uygulamaları üzerinden kart limitlerini toplamda yaklaşık 2,5 milyon liraya kadar yükselttiği belirlendi.
Hayali Satışlarla Milyonlarca Lira Harcadılar
Zanlıların, anlaşmalı oldukları kuyumcu, cep telefonu satıcısı, petshop ve restoran gibi iş yerleri üzerinden hayali satışlar yaptığı ortaya çıktı. Bu yöntemle iki ayrı kredi kartından toplam 1 milyon 540 bin liralık harcama yapıldığı, ayrıca kartlardan 300 bin lira nakit avans çekildiği tespit edildi.
Kredi kartı limitinin artırıldığını düşünen Karani G., art arda gelen harcama bildirimleri sonrası dolandırıldığını fark ederek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, detaylı bir çalışma başlattı.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin, mağdurlara daha profesyonel görünmek için günübirlik hazır ofis kiraladığı ve “bankalarda tanıdıklarımız var” yalanıyla dolandırıcılığı organize şekilde yürüttüğü belirlendi. Düzenlenen operasyonla yakalanan Özkan K. ve Muhammet Ali İ., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.



