Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB ile Şule Yüksel Şenler Vakfı arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Türkiye genelinde okul kütüphanelerinin kurulması ve geliştirilmesi için önemli bir adım atıldığını duyurdu. Protokol kapsamında okuma grupları oluşturulacak ve öğrenciler yazarlarla buluşturulacak.

MEB ve Şule Yüksel Şenler Vakfı arasında eğitimde güçlü adım
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Şule Yüksel Şenler Vakfı arasında, Türkiye genelinde okullarda yeni kütüphaneler kurulmasını ve mevcut kütüphanelerin geliştirilmesini amaçlayan önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreni, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Vakıf arasında gerçekleştirildi.

Meb Ile Şule Yüksel Şenler Vakfı Arasında Kütüphane Iş Birliği Protokolü (3)

Bakan Tekin: “Eğitim toplumun ortak yüküdür”
İmza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimin yalnızca öğretmen ve öğrencilerden ibaret olmadığını belirterek, “Eğitim öğretim yükü, bir ülkenin topyekûn birlikte hareket ettiği zaman altından kalkabileceği büyük bir yük” ifadelerini kullandı.

CHP’li Aşkın Genç: Kayseri’nin ihracatı yüzde 25 azaldı, 43 firma konkordato ilan etti
CHP’li Aşkın Genç: Kayseri’nin ihracatı yüzde 25 azaldı, 43 firma konkordato ilan etti
İçeriği Görüntüle

Tekin, Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci, 1 milyon 250 bin öğretmen ve 75 bin okulun eğitim sisteminin bir parçası olduğunu hatırlatarak, toplumun tüm kesimlerinin bu süreçte yer almasının önemine değindi.

“Okuma kültürünü güçlendirmek istiyoruz”
Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okuma alışkanlıklarını yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Hem öğrencilerimiz hem ebeveynlerimiz için okuma kültürü arzu ettiğimiz düzeyde değil. Bu nedenle kütüphane seferberliği başlattık” dedi.

Tekin, Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın bu çalışmalarda önemli bir paydaş olacağını vurguladı.

Meb Ile Şule Yüksel Şenler Vakfı Arasında Kütüphane Iş Birliği Protokolü (1)

Vakıf Başkanı Usta: “81 ilde kütüphaneler kuracağız”
Şule Yüksel Şenler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta, iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vakfın onursal başkanı Emine Erdoğan’ın “Haydi Kızlar Okula” kampanyasıyla eğitime verdiği katkılara dikkat çeken Usta, “Hedefimiz, 81 ilde çocuklarımıza hem okuma hem de kendini geliştirme imkânı sağlayacak kütüphaneler kazandırmak” dedi.

Usta, deprem bölgesinde 11 okulda kurulan kütüphanelerle başladıkları projeyi tüm Türkiye’ye yayacaklarını belirterek, “Çocuklarımızın sadece kitapla değil, akıllı oyunlarla da kendilerini geliştirebileceği ortamlar kuracağız” diye konuştu.

Yeni kütüphaneler, yazar buluşmaları ve okuma grupları
Protokol kapsamında, yeni açılan veya mevcut kütüphaneleri yetersiz olan okullara modern kütüphaneler kurulacak. Öğrencilere yaş gruplarına uygun kitaplar sunulacak, okuma grupları oluşturulacak ve öğrenciler yazarlarla bir araya getirilecek.

Geçen yıl deprem bölgesinde 11 okulda kütüphane kurulurken, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk etapta 20 okulda yeni kütüphanelerin açılması planlanıyor.

Kaynak: Döndü Nur Demir